Fertilitet- akupunktur for å bli gravid

Vi har avdelinger i Porsgrunn, Oslo og Trondheim. Vi har spesiell kompetanse innen fertilitet

akupunktur for å bli gravid
Av Kristine Finkenhagen

Forsøker dere å bli gravide?

Mange som får akupunktur hos oss har ulike problemstillinger ved å bli gravid. De kommer fordi de sliter med å bli gravide. Vi får mange spørsmål og om hvordan akupunktur kan benyttes ved stress over å ikke få barn.

Det å ikke bli gravide er for de fleste en vanskelig situasjon og man leter etter hva man kan gjøre og hva som er galt. Frustrasjoner, nedstemthet, som igjen blir til optimisme når eggløsningen nærmer seg og som blir til verdens største nedtur idet mensen kommer igjen. Dette kan føre til forstyrrelser i hormoner som igjen kan påvirke unnfangelse.

Mange anvender akupunktur i disse tilfellene, da akupunktur kan føles beroligende og oppleves avslappende. Les mer om dette her

Les også akupunktur ved uregelmessig menstruasjon og eggløsning

Les også p- piller og manglende menstruasjon

Om du akkurat har begynt å prøve å bli gravid, eller kanskje har du prøvd å bli gravid i flere år allerede. Vi møter alle varianter, alt fra kvinner som trenger hjelp til å få igang syklusen, til de som er i sitt siste IVF forøk , par, med diagnoser og uten diagnoser. Klinikken har kompitanse innen fertilitet.

Akupunktur ved assistert befruktning

Går du gjennom IVF/ICSI forsøk med et ønske om å bli gravid, gir vi støttebehandling som et kompliment til medisinsk behandling. Dersom du vurderer akupunktur ved IVF, er det viktig at du går til en akupunktør som har spesiell kompetanse til å støtte medisinsk IVF behandling.

Vi anbefaler akupunktur i forkant av IVF forsøk, da dette skal i teorien kunne optimaliserer eggstokkenes respons på medikamentene. Som en del av behandlingen har vi som hensikt å øke blodgjennomstrømningen til eggstokker, samt regulerer det autonome nervesystemet.

På AJK klinikken anvendes akupunkturpunkter som har til hensikt å støtte behandlingen, enten du går på nesespray, sprøyter eller er i fryseforsøk.

Les mer om akupunktur under forberedelse før egginnsetting

Les mer får du i deg nok jod?

Les mer kan akupunktur hjelpe ved IVF?

Les mer årsaker til mislykkede IVF forsøk

Les mer når bekymringen og angsten overtar!

Hvordan kan vi hjelpe?

Først, så er det viktig at du søker utredning hos din fastlege dersom du har forsøkt å bli gravid en stund (over 1 år – eller litt før dersom du er over 35 år). Dette kan du gjøre parallelt med å komme til behandling her. Vi gir også tips og råd for å bli gravid.

Videre kartlegger vi hva som er problemet utifra en kinesisk medisinsk forståelse og anvender akupunkturpunkter i henhold til dette. Under kosultasjonen kartlegger vi :

Vi har samarbeid med ExSeedHealth. Vi selger hjemmetest for mannen. Hjemmetesten er omtalt i BBC News, CNN, Sky News og Forbes. Ta testen i prate omgivelser hjemme. 

Som en del av behandlingen veileder vi i alternative måter å håndtere stresset rundt barneønsket. Vi veileder deg i pust og gir deg metoder for å roe ned kroppens stressrespons.

Les mer om tips til håndtering av negative tanker og følelser rundt det å ikke bli gravid

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

Les mer om hvorfor endring er så vanskelig

Les også mat for bedre fertilitet

Vi har avdelinger i Oslo, Sørlandet og Trondheim. For å booke time klikk deg vidre til avdelingen under om oss!

Ut fra dette foreslår vi et behandlingsopplegg.  I følge kinesisk medisinsk teori kan akupunktur  ha en positiv innvirkning på fertiliteten blant annet ved å øke blodsirkulasjonen lokalt til livmor og eggstokker. Akupunktur kan bidra til å gjøre livmorsslimhinnen tykk og fin. I tradisjonell kinesisk medisinsk teori anvendes punkter som skal ha til hensikt å påvirke livmorsslimhinnen.

Les også sammenhengen mellom lave nivåer av progesteron og ufrivillig barnløshet

I følge markedsføringsloven kan vi desverre ikke henvise til positiv forskning, eller vise til tidskrifter eller linker som har viser at akupunktur kan ha effekt. 

AJK klinikken har samarbeid med O.L.G.A Fertility Clinic.

AJK klinikken har samarbeid med den fertilitetsklinikken O.L.G.A Fertility Clinic  i St. Petersburg. Klinikken tilbyr fertilitetsbehandling med baby garnanti eller få 80% av pengene tilbake. Det er ingen venteliste for behandling!

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

O.L.G.A Fertility Clinic- tidligere Ava- Peter tilbyr IVF, ICSI eller eggdonor til enslig, kvinner over 51 år eller par av samme kjønn. AJK klinikken har kunnskapen og kompetansen til å følge IVF protokokoll med egne egg  eller ved eggdonasjon kombinert med akupunktur.  Les mer om Samarbeidet ved å klikke på linken

Ring oss for en uforpliktende samtale, eller bestill time

Ring nå

Les mer om livmorhalsens posisjon ved fruktbarhets vinduet- akupunktur skal i følge kinesisk medisin bidra til å støtte lukke mekanismen av livmorhalsen etter eggløsningen

Les også; andre grunner til infertilitet.

Les også; OBS!Valg av akupunktør

Les også; Ofte stilte spørsmål angående akupunktur, fetilitet & IVF

Les også ;vi anbefaler middelhavsdietten

 

iStock_000009355227XSmallDette kan du gjøre selv

Forbered deg på å bli gravid! Livsstil kan ha en stor innvirkning på de reproduktive funksjonene hos kvinner og menn. Dette betyr at å øke ditt fertilitetspotensiale er noe dere begge to kan gjøre helt på egenhånd etter at dere har mottat veiledning. Sunne spisevaner, eliminering av dårlige vaner som ødelegger for fertiliteten, optimalisere vekten, trening som er riktig for deg, tilskudd av vitaminer, mineraler og urter og ikke minst å ta tak i eventuelt stress og det emosjonelle.  Les også hva kan man gjøre for å bli lettere gravid.

 

istockphotoFertilitet og stress

Et ønske om å bli gravid, kan være en stressende situasjon for mange. Berg og dalbaner, følelsesmessige opp og nedturer.  I tillegg er mange engstelige for at hverdagsstress kan ødelegge for fertiliteten.Klinikken har samarbeid med tidligere eier Jorunn Krokeide. Hun er Mindfullnessinstruktør, og kan hjelpe deg med stresshåndteringstekninkker. Det er viktig å stresse ned, da kroppens stresshormonene kan påvirke fertilitet hormonene. Hvem har vel ikke hørt om dem som ga opp, men som plutselig ble gravid!

 

hånd på mageAkupunktur

Vi planlegger sammen et behandlingsopplegg første gangen du/dere kommer. AJK klinikkens akupunktører er fult utdannet innen klassisk akupunktør .
Ved å anvende akupunktur er hensikten å  balanserer hormonene, senke inflammasjon, og reduserer stress.

 

hånd på mageNaturlig syklus

Prøver du å bli gravid i naturlig syklus. ?

Da forsøker vi å optimalisere syklusen din.
Behandlingen her tar utganspunkt i å forbedre
det vi kan.Du vil få ulik behandling etter hvor du er i syklus og
hva som er problemet. Les her om menstruasjonssyklusen fire faser

 

IVF behandling

BeginningSkal du i gang med et IVF forsøk/ assistert befruktning?
Flere studier viser at det er gunstig å få akupunktur som
en støtte i IVF forsøket. Ta kontakt, aller helst i forkant,
så vi kan lage en plan for dere. Du kan også
når som helst i forsøket ta kontakt. På klinikken behandler vi ved i ulike typer forsøk, både inseminering, kort og lang protokoll. Skal du ha IVF
forsøk på Fertilitetssenteret så har vi et samarbeid der. Er du i et forsøk i regi av Ava- clinic scanfert

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
baseres behandlingen utifra deres protokoller

Mannens fertilitet

iStock_000002311855XSmallOg hva med mannen?
Årsaken ligger hos mannen i ca 1/3 av tilfellene.
Nedsatt fruktbarhet hos mannen kan ha mange årsaker
som er viktig å undersøke. Men det er også en del ting man kan forsøke selv sammen med akupunkturbehandlinger. Å optimalisere fertilitetspotensiale
hos både mannen og kvinnen kan ofte være hensiktsmessig. Akupunktur kan påvirke spermiene hos mannen. Akupunktur kan benyttes for bedre blodgjennomstrømning til penis, testikler og prostata

Les også mannlig infertilitet, økt temperatur og akupunktur

Gaute Mehl har lang erfaring innen infertilitet hos mannen

Er du helsepersonell og lurer på hva som er akupunkturen teori om virkemekanismer

På nettsidene ligger det informasjon om barnløshet og infertilitet. Du kan sjekke blogg innleggene om temaet infertilitet.

Ønsker du akupunktur for fertilitet i Arendal/ avd. Sørlandet? ( klikk på linken for å bestille time)

Ønsker du akupunktur for fertilitet i Trondheim ( klikk på linken for å bestille time )

Ønsker du å bestille time hos Tone ?

Bestill nå

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Ønsker du mer informasjon om fertilitet? følg oss på Facebook da vel!

Velkommen til oss!

 

Relaterte sider