Livmorhalsens posisjon og fruktbarhet

Vi har spesialisert oss på fertilitet. Terapautene hos AJK klinikken tilbyr akupunktur i Oslo, Porsgrunn og Trondheim

livmorens posisjon og fruktbarhet

Hva livmorhalsens plassering har å si for din fruktbarhet

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Viste du at en måte å kjenne din syklus og eggløsning på er å sjekke din livmorhalsposisjon. Du kan sjekke livmorhalsens stilling gjennom hele måneden, samt få en forutsigelse av når du er mest fruktbar i din menstruasjonssyklus.  Dette kan også hjelpe deg å vite når eggløsningen skjer, eller om det er oppnådd en graviditet eller ikke.

Dersom du skal overvåke stillingen til livmorhalsen og sporing av eggløsning, men fortsatt blir du ikke gravid, Anbefaler vi at du kontakter din lege/ gynekolog.

Hvordan sjekke din livmorhalsposisjon

  • Det å kontrollere livmorhalsensstilling tar litt øvelse-
  • Vask alltid dine hender godt før du sjekker livmorhalsen
  • Klipp neglene

En god stilling for å sjekke din livmorhals, er å sitte på toalettet, eller stå med ett ben på kanten av badekaret, bruk samme posisjon hver gang du sjekker livmorhalsen.

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online i Oslo?

Bestill nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Livmorens posisjon gjennom syklusen.

Livmorens stilling og livmorslimhinnen endres i løpet av din syklus!

  • Under menstruasjonsblødningen- er livmorhalsen normalt lav, og vanskelig og litt åpen for å la blodet strømme ut.
  • Etter perioden stopper, forblir livmorhalsen lav og vanskelig og åpningen for blir lukket.
  • Når du nærmer deg eggløsningen stiger livmorhalsen opp til toppen av skejden og blir mykere og fuktigere.
  • På eggløsningens høyde, kan livmorhalsen føles livmorhalsen mer som leppene dine enn nesen din. Livmoren er åpen for å la spermiene komme inn. Noen ganger kan det virke som livmoren har forsvunnet- noe som indikerer at det blir så mykt at livmorhalsen blander seg med vaginavegger, og stiger så høyt at fingeren ikke kan røre den. Dette er kjent som mykt, høyt, åpent, våt. Dette er din mest fruktbare tid, og er den tiden som er best å ha sex på for å oppnå graviditet.
  • Når eggløsningen oppstår, faller livmorhalsen lavere og blir mer faset- og kan kjennes som en ensetipp. Åpningen blir tett lukket. Dette kan skje umiddelbart etter eggløsningen eller ta flere timer til flere dager livmoren lukker seg.
  • Dette skjer på forskjellige tidspunkter for forskjellige kvinner- så tidlig som 12 dager etter eggløsningen eller godt etter at graviditeten er blitt bekreftet av en lege.

Les mer om akupunktur og menstruasjon syklusen 4 faser

Akupunkturbehandling ved livmorhalsens posisjon

Når du kommer til konsultasjon, er det ikke behov for å ha sjekket dette. Ikke alle kvinner er komfortable ved å kjenne livmorens plassering- Det finnes andre måter å overvåke sin syklus på. Under behandlingen tar vi utgangspunkt i hvor du er hen i syklusen.

Les mer om akupunktur ved eggløsning/ uregelmessig eggløsning og menstruasjon syklus

I kineisk medisin finnes det fruktbarhets meridianer- energibaner som relateres til organene. Ved tidspunktet på eggløsningstidspunktet har vi som hensikt å anvende punkter som skal støtte åpningsprosessen og lukke prosessen i ditt fertile vinduet.

Akupunkturbehandling i forkant og i etterkant av egg-innsetting

Metodene som er anvendt ved IVF- forsøk og akupunkturbehandling, følger denne teorien. Rett etter innsettingen har vi som hensikt å støtte lukke mekanismen ved livmorhalsen.

 

Relaterte innlegg