Spørsmål og svar ved eggdonasjon

Når kan jeg starte behandlingen?

Tidspunktet for at eggdonasjonen skal finne sted, må legene ved AVA- Peter synkronisere eggmottaker og eggdonor sin menstruasjonssyklus. Om du ikke har menstruasjon eller har ureglmessig menstruasjon, kan legene sette igang en menstruasjonsblødning på det ønskelige tidspunktet. Eggmottaker må under denne fasen gjennomføre alt fra en til flere tester for å se om medisinene bygger opp livmorslimhinnen slik at den kan bli tykk nok til at et befruktet egg kan implanteres til livmorslimhinnen. Når livmorslimhinnen er tykk nok, tar eggdonor og eggmottaker medisiner som de begge slutter med på samme tidspunkt. Dermed kan begge være klare for behandlingen. Dersom du/dere ønsker å benytte fryste ubefruktede egg fra en donor, vil det ikke være nødvendig å synkronisere menstruasjonssyklusene. Behandlingen vil dermed foregå i naturlig syklus.

Vil jeg måtte gå gjennom en konsultasjon hos AVA- Peter for å finne årsaken til barnløsheten?

For å redusere sjansen for spontanabort eller ingen graviditet, er det viktig med en konsultasjon for å finne underliggende problem til barnløsheten. Oppgavene til legene er å løse mulige underliggende faktorer til barnløsheten, slik at innsettingen av embryoet kan bli gjort så tidlig som mulig.

Om du skal ha egg fra donor kan du ha altfra normal, til uregelmessig menstruasjon eller ingen menstruasjon. AVA- Peter bruker å teste eggmottakeren med hormontabletter for at livmorslimhinnen er tykk nok til å befrukte egget. I enkelte tilfeller må legene teste medisinene flere ganger for å finne den beste medisinen som kan gi best mulig livmorslimhinne for at en graviditet skal finne sted. Din lege hos AVA- Peter Clinic vil utarbeide et individuelt behandlingsopplegg. Enkelte ganger må kvinnen ha sprøyter for å nedregulere eggstokkene. Dette blir gjort for å hindre tidlig eggløsning, eller forskyve innsettings tidspunktet av embryoet. Andre ganger må legen synkronisere syklusen med eggdoner og eggmottaker.

Som et behandlingsopplegg før innsettingen blir du satt på østrogen enten i form av krem, plaster eller tabletter. Når det er planlagt innsetting, blir du satt på progesteron 5 dager før innsetting. Du vil dermed starte opp med progesteron i tillegg til østrogen. Progesteronen blir gitt som enten vaginaltabletter eller vaginalkrem.

Under denne perioden vil AJK klinikken ha som hensikt å støtte medisinene samt anvende protokoller fra kliniske forsøk som har vist  å øke blodstrømmen til livmoren og livmorslimhinnen.

Hva når jeg har satt inn egg?

Etter innsettingen anbefales det at du har en dag i St. Petersburg før du reiser hjem igjen. Du vil måtte medisineres i to uker med østrogen og progesteron i to uker før du tar graviditetstest. Dersom du har fått en positiv test, bør du dra til din lege å ta ultralyd to uker senere, for å bekrefte at det er en normal graviditet i livmoren. Om du har en normal graviditet, vil du måtte fortsette med østrogen og progesteron til 12 graviditet uke. Deretter fortsetter du med progesteron frem til du er gravid i uke 30.

Om du ikke blir gravid med behandlingsforsøket, vil AVA- Peter Clinic gi dere råd og støtte. Alle graviditeter kan innebære en risiko for misdannelser, graviditet utenfor livmoren eller risiko for spontanabort, eller sene graviditetskomplikasjoner. AVA- Peter anvender eggdonor fra unge friske kvinner og som har skapt sine egne velskapte barn. Risikoen for spontabort etter eggdonasjon, er ikke høyere enn for andre kvinner som er gravide med egne egg før fylt 30. Les mer her

Må jeg ta flere turer til St. Petersburg?

Dersom du ønsker eggdonasjon eller embryo donasjon, vil du trenge hjelp av din lokale lege. Hos din lege vil du få resept og to ultralyder av livmoren din. Dersom du har vanskeligheter med å finne en lege som kan hjelpe deg, kan AVA- Peter hjelpe  med å henvise til  lege som har samarbeid med  AVA- Peter. Dersom du skal inn i eggdonasjonsprogrammet til AVA- Peter trenger du kun å besøke klinikken en dag, men den mannlige partneren må besøke en dag for nedfrysning av sæd. Du som kvinne må besøke klinikken en dag for embryooverføring. AVA- Peter vil gi en tips om hvordan du kan få en vellykket graviditet.

Kan mitt fremtidige barn kontakte eggdonoren i fremtiden?

I Russland er alle eggdonasjoner anonyme. Selv om AVA- Peter Clnis har utvidede eggdonorprofiler og fotografier er selve eggdonasjonen anonyme. Eggdonoren vil heller aldri kunne motta informasjon om deg som mottaker av eggene, eller barna som er gjennom eggdonasjon. Les mer ved å klikke på linken!

Kan mitt fremtidig barn få en bror eller søster fra samme eggdonor?

I eggdonasjon programmet hos AVA- Peter er målet å skape mange embryoer fra donor eggene. Etter første innsetting av embryoet blir gjenværende egnende embryoer frosset ned, slik at dem kan bli brukt i fremtiden dersom du vil trenge mer embryooverføring eller ønsker søsken, slik at barna kan være direkte relatert til hverandre.Om du og ditt barn ikke har flere frosne embyroer etter IVF eggdonasjonen, er det fortsatt en mulighet for at eggdonoren kan være klar til å komme tilbake for en ekstra donasjon.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale!

Lykke til