Vi tilbyr modningsakupunktur

Modningsakupunktur eller fødselsforberedende akupunktur, er akupunktur for å forberede kroppen til fødsel.

Modningsakupunktur
Av Kristine Finkenhagen

Hva er modningsakupunktur?

Hensikten ved modningsakupunktur er at akupunkturen for gravide skal kunne gi kortere fødselsforløp og en lettere fødsel. Tanken  er  å gradvis modne mormunnen frem mot termin, men også at kvinnen skal ha det best mulig i det hun går i fødsel.

Hvordan gir vi modningsakupunktur på på klinikken

Modningsakupunktur starter vi med i  uke 36-37. Samtidig som vi setter akupunkturpunkter som gradvis skal modne mormunnen, er hensikten ved behandlingen at du skal skal ha det best mulig frem mot fødsel.

For å forberede kroppen til fødsel settes akupunktur nåler som har som hensikt å aktivere nervesystemet ( ved å stimulere via de sensoriske nervebanene). Teoretisk gjør akupunktøren dette ved å plassere nålen i hudområder som har samme nerve- relasjon til for eksempel livmoren.

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Akupunktur for å fremme oksytocinet

Akupunktur som behandling har også som hensikt å regulere hormonene blant annet Oksytocin. Oksytocin er et hormon som blant annet skilles ut i forbindelse ved når skjeden utvides. Dette hormonet er blant annet det hormonet som setter igang ammingen,og gjør at livmoren trekker seg raskt sammen igjen etter fødsel.

For kvinner som må bli satt igang gis oksytonsin for å hjelpe kroppen til å utvide skjeden. Ved å gi dette fertilitet hormonet kan helsepersonellet dermed øke og kontrollere rie-aktiviteten dersom riene stopper opp under fødsel. Oksytocin gis også også til kvinner som er på overtid og må få hjelp til å bli satt igang.

Akupunktur for å redusere stress og fremme fødsel

Akupunktur kan oppleves som stress-reduseredene. Stress kan ha en negativ innvirkning på alle stadier i svangerskapet, da dette blant annet kan gi tidlig fødsel men også påvirke hormonene og blodsirkulasjonen fra navlestrengen og inn til fosteret.

Stress i form av adrenalin kan ha en negativ innvirkning på modings-riene/ maseriene da hormonet adrenalin kan hemme oksytocinet. Dermed kan adrenalinet også stoppe de påbegynnende modnings-riene.

Les også andre plager- akupunktur for gravide

Akupunktur under svangerskapet og ved fødsel

Endel kvinner oppsøker oss fordi de ønsker å forsøke akupunktur, ettersom de ønsker å bruke akupunktur under fødsel. Idag er det flere jordmødre og sykehus tilbyr dette. Tips! Dersom du har anvendt modning før fødsel kan det være lurt at du skriver dette i ditt fødsels brev til jordmor, der du informerer om å få akupunktur under fødsel.

Hvorfor akupunktur under fødsel?

Akupunktur under fødsel kan se ut til å kunne frigjøre oksytocinet som bidrar til å utvide og mykne livmorhalsen med påfølgende muskelsammentrekninger.Ved å stimulere nålen via nervebanene i huden kan frigjøringen av oksytocinet som kan bidra til at livmoren trekker seg raskere sammen, og melk skilles ut fra brystene til deg som ammer. Akupunktur kan vil også i teorien hjelpe til at morkaken kommer raskere ut. Akupunktur kan være et fint alternativ for deg og ditt ufødte barn under fødsel i samråd med din jordmor og lege og som et kompliment til vestlig medisin.

Mange kommer for andre plager som bekkenplager men også for å sove bedre.

Vi holder til sentralt i Oslo, har timer på morgen,dag og kveld. Parkometerparkering rett utenfor. .

Ønsker du å bestille en time i Oslo?

Bestill nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Les også  valget av akupunktør

Akupunktørene hos AJK klinikken

Akupunktørene har alle bachelor i akupunktur og medisin grunnstudium. Sjekk alltid opp om akupunktøren er medlem av akupunkturforeningen eller innehar bachelorgrad i akupunktur. Desverre er det mange nålebehandlere og andre som praktisere med nåler med 2 dagers kurs og helgekurs.

Akupunktør er ingen beskyttet tittel, og så lenge dette ikke blir regulert av myndighetene kan hvem som helst praktisere med med nåler. Dette er viktig med tanke på akupunkturpunkter som er forbudte under graviditeten

Velkommen og lykke til med fødsel!

Hilsen

Kristine Finkenhagen

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.