Akupunktur og ivf og stress

Hvordan kan jeg slappe av når jeg bekymrer meg for å ikke bli gravid?
Det er ikke lett, og du er ikke alene om å ha den følelsen.
Både akupunktur og andre avspenningsteknikker kan hjelpe i denne prosessen.

Studier viser også at nivået av stress kan påvirke utfallet ved IVF behandlingen. Stresset er av og til grunnen til at man velger å ikke gå videre med denne type behandling. Men det er også studier som viser at kvinner som gjennomgår mind/body programmer, har signifikant høgare suksess rater ved IVF enn de som ikke gjør det.

Av Kristine Finkenhagen

Så å si samtlige av de som oppsøker oss for behandling gjennom et IVF forsøk, ønsker også hjelp med stresset de opplever underveis i forsøket. Prosedyren i seg selv er for mange stressende med blodprøver, ultralyd, engstelse for hvordan det skal gå og jobben å forholde seg til i tillegg.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Noen har også stress i livet sitt fra før og er redd det skal ødelegge for forsøket.Akupunktur brukt under et IVF forøk kan være veldig beroligende. Mange kvinner forteller oss at det er godt å komme til akupunktur en gang i uka underveis i hormonbehandlingen.

Noen ønsker også å lære avspennings strategier og mindfulness teknikker for redusere stresset og tanke kjøret rundt muligheten over å ikke lykkes.  En av akupunkturens sterke sider er å redusere muskulære spenninger og stress.

Les også : Valg av akupunktør

AJK klinikken har lang erfaring i å behandle kvinner og menn både underveis i et IVF forsøk, rundt egguttak og innsetting og i perioden som leder opp til et ivf forsøk hvor målet blir å sørge for at de er i en optimal posisjon for å lykkes.

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte sider