Hvordan samle opp dine sædceller

Følge retningslinjene får å sammenlign dine resultater når du tester dine sædceller hjemme.

Hvordan teste dine sædceller hjemme

  1. Testiklene hos mannen produserer sæd konsekvent. Når mannen ejakulerer, frigjøres de lagrende sædcellene. Etter en utløsning, kan det ta 2-3 dager for epididymis å fylles opp helt, men dette er avhengig av individet. Dersom du ikke gir tid til å la dine sæd «lager» å fylles opp, vil dine testresultater muligens være mindre reprensentative for din normalr sædkvalitet. Venting for lenge er og assosiert med en lavere mengde bevegelige sædceller. ExSeed Healt anbefaler derfor at du venter 2- 3 dager siden sist uttømming før du tester.
  2. For at du skal få sammenlignbare resultater, er konsistens nøkkelen for dine resultater. Sørg derfor for at du følger alle retningslinjer hver gang du tester hjemme. Det anbefales å ha lik abstinensperiode mellom hver test. Verdens helseorganisasjon anbefaler minimum to tester for å fastslå sædkvalitet, men flere tester over tid vil gi et mer nøyaktig bilde av faktisk sædkvalitet da sædkvaliteten har naturlig variasjon.  Dette gir deg de mest konsekvente målingene over tid. Målingene er best når du sammenligner resultatene kontinuerlig.
  3. Sæd innsamlingen må gjøres direkte i ExSeed- koppen. Det er viktig å bruke koppen til oppsamling og ingen andre kopper eller beholdere. Da dette gir deg de mest gyldige resultatene siden ExSeed Health har testet koppen for cytotoksisitet på sædceller. Derfor må du ikke bruke kondom eller samle prøven i forbindelse med samleie. Og til slutt, prøv å sikre deg at du samler hele prøven, inkluder de første dråpene.
  4. Det er viktig at du ikke bruker kremer, oljer eller andre smøremidler som skal brukes når du samler din sædprøve for testing. Da disse produktene kan inneholde sæddrepende midler som dreper sædceller eller andre ingredienser som kan gi unøyaktige resultater.
  5. Det anbefales at du avstår fra å ejakulere i mer enn 5 dager. Når sædceller lagres i testiklene for lenge, kan de miste evnen til å svømme. For en fersk test av dine sædceller, bør du sørge for at du har ejakulert et par ganger i ukene før du tester.
  6. Sædceller lever ikke lenge etter en utløsning. Det er derfor viktig at du leser ExSeed bruksanvisning og har stilt opp alle nødvendige midler før sædinnsamlingen. OBS! Dersom sædprøven har holdt lenger enn 60 minutter, anbefales det at den kastes, og at du tar en ny prøve 3 dager senere for en ny test.

Ønsker du å kjøpe testen, få 10 % som kunde via AJK klinikken. Anvend rabattkoden AJK1234

Kjøp testen her

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg