Bli gravid
akupunktur for å bli gravid
Av Kristine Finkenhagen

Det er mye du kan forsøke for å forbedre din fertilitet, før du går til større skritt som hormonbehandlinger. AJK har lang erfaring på dette området.

På AJK klinikken anvendes tradisjonel kinesisk medisin og tilbyr både kvinner og menn  som prøver å bli gravide. Under konsultasjonen har vi fokus på kosthold, og hvordan treffe eggløsningen, og ikke minst  hvordan ta vare på forholde .

Akupunktur for å bli gravid

Akupunktur behandlingene kan rettes mot uregelmessige menstruasjonssykluser til mer generelt å fremme fruktbarheten og kroppens helse og balanse. Mange par opplever å ikke bli gravide selv om de slutter med prevensjon.

Etter ett år med regelmessig sex uten prevensjon defineres dette som infertilitet. Hos mange par, ca 10%, finner man ingen årsak til infertilitet (idiopatisk infertilitet). Ellers kan årsaken finnes hos mannen eller kvinnen. Les her om andre grunner til infertilitet

Mange velger å benytte seg av akupunktur for å bli gravid

Mange velger å benytte akupunktur for å bli gravidt. Vi stiller en diagnose basert på Tradisjonell Kinesisk Medisin (TCM), der vi tar utgangspunkt i din syklus og din eventuelle diagnose. Før selve behandlingen starter kartleggingen av din menstruasjonssyklus (regelmessighet, antall dager, farge på mensblod, smerter, utflod osv.).

Vi snakker også nøye gjennom tidligere infeksjoner, eventuelle tidligere graviditeter, missed abortions, operasjoner og en eventuell medisinsk diagnose. Andre symptomer og livsstil ellers kartlegges også. Deretter kjenner vi på puls og ser på tungen for å underbygge diagnosen.

Årsakene sett fra kinesisk medisnsk teori kan være mange: f.eks alder, dårlig kvalitet på eggene, endometriose, tette eggledere, tidligere operasjoner, for tykt slim, for lite slim under eggløsningen.

Ønsker du å bestille en time i Oslo, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Hvordan foregår behandlingen

I kinesisk medisin sier vi ”same disease, different treatments”. Det betyr at behandling av infertilitet ikke er lik for alle. Behandlingen er rettet mot diagnosen som stilles og man tar også hensyn til hvor man er i menssyklus. F.eks. rett før eggløsning er fokus å stimulere denne og da velger man punkter som gjør nettopp det. Diagnosen bestemmer også hvor ofte og når man behandler. Les også menstruasjonssyklusen fire faser

Hva er det vi forsøker å jobbe med under akupunkturbehandlingene.

  • Optimalisere og balansere en kvinnes menstruasjonssyklus.
  • Prøve å få til en regelmessig menstruasjonssyklusen som er innenfor ca 28-30 dager.
  • Best mulig eggløsningsslim.
  • Sørge for en smertefri eggløsning og optimalisere eggløsningstidspunktet.
  • Redusere og hels ikke ha PMS plager.
  • Redusere blødningsforstyrrelser og smerter ved menstruasjon.
  • Øke tykkelsen og kvaliteten på livmorslimhinnen.

Bruk av BBT (Basal Body Temperature) for å øke sjansen til å bli gravid

Dersom det er usikkert om det er eggløsning eller syklusen er ustabil, for kort eller for lang, kan man måle temperaturen en periode. Hver morgen, før du står opp av sengen, måler du temperaturen med et digitalt termometer og fører resultatet på et skjema. Ut fra dette skjemaet kan behandleren lese masse informasjon som er nyttig i valg av punkter og det kan også gi oss en pekepinn i retning av en årsak. Les også akupunktur for eggløsning og uregelmessig menstruasjonsyklus
Pasienten kan følge med på sitt skjema for å se om det er noen forskjell etter at behandlingen startet.Det er ikke uvanlig å se store variasjoner i BBT skjemaet. Noen har ikke syklus i det hele tatt når vi starter behandlingene.

Andre har ingen klar eggløsning. Enkelte har sterkt ujevn kurve, den svinger opp og ned fra dag til dag. Målet er å behandle slik at syklusen er regelmessig på 28 dager, at kurven er relativt jevn med en klar økning i temperaturen ved eggløsning og at denne holder seg oppe helt frem til mens eller graviditet.

Ønsker du å bestille en time?» title = «Bestill nå nå» url = «http://www.ajk.no/booktime«]

Har du uregelmessig syklus ? klikk på linken for å lese om akupunktur for eggløsning og uregelmessig menstruasjon

Les også ; valg av akupunktør

Velkommen!

Hilsen

Kristine Finkenhagen

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.