Akupunktur og mannlig fertilitiet

I følge verdens helseorganisasjon (WHO) vil 8-10% av alle par oppleve infertilitet. 30-40% av disse skyldes en mannlig faktor.

mannlig fertilitet
Skrevet av Gaute Mehl

Mannlig fertilitet helse

Innen kinesisk medisinsk teori kan akupunktur kan forbedre sperm parametre , der hensikten ved akupunktur kan dermed spille en rolle i å forbedre mannlig fertilitet.

I følge kinesisk medisin, som akupunktur er en del av, er den reproduktive helsen et resultat av at kroppen er i god balanse. Stress, dårlig livsstil, utilstrekkelig diett og andre faktorer kan forstyrre den naturlige balansen i kroppen. Dette resulterer i dårlig helse inkludert utilstrekkelig sperm kvalitet og kvantitet.

I Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM) er det 7 ulike diagnoser ved mannlig infertilitet. Årsakene til infertilitet kan være mange: tidligere operasjoner, infeksjoner, varicocele og medisiner. Mange kjenner ikke årsaken til hvorfor spermiekvalitet er nedsatt.

Innen TKM oppfatter vi også andre faktorer som viktige. Det kan hos enkelte være slik at en hektisk livsstil over flere år med veldig mange arbeidstimer og lite søvn faktisk kan være årsaken. Vi snakker også nøye gjennom kroppstemperatur, søvn, morsjon, og kosthold osv.

Hvordan foregår behandlingen med akupunktur

Første gang du/dere kommer til behandling, har vi en lengre samtale hvor vi kartlegger eventuell sykdomshistorie, symptomer, eventuelle infeksjoner og livsstil ellers kartlegges.
Ut fra det du forteller og hva jeg kan lese ut fra puls og tungebildet, stilles en diagnose. Menn med samme problem, kan således få ulik behandling.

Har du vært på utredning, ta med prøveresultater

Dersom du har tatt spermprøver, er det fint om du tar med prøveresultatet. Prøveresultatet kan gi mer informasjon om hvilke parametre som trengs å forbedres og kan være nyttig i diagnostiseringen.

Etter at diagnosen er stilt kan man starte behandlingene. Akupunkturpunktene velges ut fra diagnosen. Nålene som brukes er tynne og de settes vanligvis på føttene, magen eller ryggen.
De fleste opplever en følelse av velbehag og å slappe godt av mens de ligger med nålene, noe som kan virke stressreduserende. Noe som kan virke posistivt totalt sett Du ligger med nålene i ca en halv time.

Ring oss for en uforpliktende samtale, eller bestill time

Ring nå

Det er veldig variabelt hvor mange behandlinger man trenger, men et utgangspunkt er 20 behandlinger (2 ganger pr uke i 10 uker). Det er så lang tid det tar å produsere spermier. I teorien vil resultatene av behandlingene kunne fortsette etter at vi har avsluttet en behandlingsserie

Parallelt med akupunkturbehandlingene vil du få råd og veiledning om kosttilskudd og eventuelle andre livsstilsendringer.Behandlingen med akupunktur kan eventuelt foregå samtidig med en utredning eller prøverørsforsøk. Noen ganger kan det også være fint at par får akupunkturbehandling samtidig for å optimalisere mulighetene for å bli gravide.

Gaute Mehl har lang erfaring ved å behandle menn og menns utfordringer

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Velkommen til oss!

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.