Mannlig fertilitet

I følge verdens helseorganisasjon (WHO) vil 8-10% av alle par oppleve infertilitet. 30-40% av disse skyldes en mannlig faktor.

mannlig fertilitet
Av Gaute Mehl

I følge Kinesisk medisin, som akupunktur er en del av, er den reproduktive helsen et resultat av at kroppen er i god balanse. Stress, dårlig livsstil, utilstrekkelig diett og andre faktorer kan forstyrre den naturlige balansen i kroppen. Dette resulterer i dårlig helse inkludert utilstrekkelig sperm kvalitet og kvantitet.

Det første vi gjør er å stille en diagnose

Første gang du/dere kommer til behandling, har vi en lengre samtale hvor vi kartlegger eventuell sykdomshistorie, symptomer, eventuelle infeksjoner og livsstil ellers kartlegges.

Ut fra det du forteller og hva jeg kan lese ut fra puls og tungebildet, stilles en diagnose. Menn med samme problem, kan således få ulik behandling. Dersom du har tatt spermprøver, er det fint om du tar med prøveresultatet. Prøveresultatet kan gi mer informasjon om hvilke parametre som trengs å forbedres og kan være nyttig i diagnostiseringen.

Tradisjonell Kinesisk medisin og de ulike diagnosene

I Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM) er det 7 ulike diagnoser ved mannlig infertilitet. Årsakene til infertilitet kan være mange: tidligere operasjoner, infeksjoner, varicocele og medisiner. Mange kjenner ikke årsaken til hvorfor spermiekvalitet er nedsatt.

Innen TKM oppfatter vi også andre faktorer som viktige. Det kan hos enkelte være slik at en hektisk livsstil over flere år med veldig mange arbeidstimer og lite søvn faktisk kan være årsaken. Vi snakker også nøye gjennom kroppstemperatur, søvn, morsjon, og kosthold osv.

Vi har samarbeid med ExSeedhealth. Kjøp hjemmetesten for mannen som er omtalt i Sky News, BBC World,  CNN, Forbes og Financial Times. Hjemmetesten følger standarder gjennom Verdens Helseorganisasjon (WHO) og er  CE- sertifisert etter EUs gjeldende direktiver. Du får en PDF-fil som du kan ta med testen til din fertilitetspesialist. Les mer om testen her

Hvordan foregår behandlingen med akupunktur

Etter at diagnosen er stilt kan man starte behandlingene. Akupunkturpunktene velges ut fra diagnosen. Nålene som brukes er tynne og de settes vanligvis på føttene, magen eller ryggen.

De fleste opplever en følelse av velbehag og å slappe godt av mens de ligger med nålene. Du ligger med nålene i ca en halv time. Akupunktur kan også oppleves som  stress reduserende. Noe som også kan være positivt totalt sett.

Det er veldig variabelt hvor mange behandlinger man trenger, men et utgangspunkt er 20 behandlinger (2 ganger pr uke i 10 uker). Det er så lang tid det tar å produsere spermier. Effekten av behandlingene vil således kunne fortsette etter at vi har avsluttet en behandlingsserie.

Ring oss for en uforpliktende samtale

Ring nå

Parallelt med akupunkturbehandlingene vil du få råd og veiledning om kosttilskudd og eventuelle andre livsstilsendringer. Behandlingen med akupunktur kan eventuelt foregå samtidig med en utredning eller prøverørsforsøk. Noen ganger kan det også være fint at par får akupunkturbehandling samtidig for å optimalisere mulighetene for å bli gravide.

Ønsker du å bestille en time?» title = «Bestill nå nå» url = «http://www.ajk.no/booktime«]

Vi anbefaler alltid å kontakte lege dersom dere begge har prøvd å bli gravide i over 1 år.

Gaute Mehl har skrevet sin hovedoppgave i mannlig infertilitet ved akupunkturhøgskolen

Velkommen til oss

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte sider