Økt blodgjennomstrømning til kjønnsorganer

Økt blodsirkulasjon vil i teorien være viktig både med hensyn til follikkel utvikling, utvikling av livmorslimhinnen og produksjon av svømmedyktige spermier.

 Skrevet av Kristine Finkenhagen

Økt blodgjennomstrømning til kjønnsorganer

Med alderen og stress går blodgjennomstrømning til livmor og eggstokker ned. Kroppens nervesystem består av sympatisk og parasympatisk nervesystem. For eksempel er stress en respons på det sympatiske nervesystem, fight og flight system. For at kroppen skal klargjøre seg, kan for eksempel enkelte oppgaver nedprioriteres.  Dette skjer fordi uviktige funksjoner blir nedprioritert, slik at kroppen kan fordele blodet til musklene og ikke «kaste dette bort» til kjønnsorganer.

Viktigheten av økt blodgjennomstrømning til kjønnsorganer og fertilitet

Både i naturlig syklus og ved assistert befruktning vil blodgjennomstrømningen til kjønnsorganer ha en viktig funksjon hos kvinnen og mannens fertilitet.  Økt blodsirkulasjon vil i teorien være viktig både med hensyn til follikkel utvikling, utvikling av livmorslimhinnen og produksjon av svømmedyktige spermier.  Livmorslimhinnen trenger en viss tykkelse. Men det er også viktig med et næringsrikt livmorslim med riktig pH sent i folikkelfasen.

Livmorslimet er viktig for de svømmedyktige spermiene, men pH- verdien er vel så viktig for at sperminene skal overleve og kunne befrukte egget.  Slivmorslimet og tykkelsen av livmorslimhinnen er derfor viktige faktorer ved kvinnens fertilitet for at embryoet skal ha mulighet til å feste seg til livmorslimhinnen.

Optimal tykkelse på livmorslimhinnen er viktig for at embryo hatching skal være finne sted. Tykkelsen skal være:

  • minst på 6-8 mm
  • kan bli opp til 16-17 mm
  • i andre tilfeller kan den være tykkere.

Innen kinesisk medisinsk teori vil økt blodgjennomstrømning til eggstokker og livmor ha en viktig rolle med tanke på eggstokk funksjonen og reservene. Med økt blodgjennomstrømning vil eggene og livmorslimhinnen vil kjønnsorganene få mer tilgang til næring, mineraler, vitaminer og oksygen.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Akupunktur for å øke blodgjennomstrømning til kjønnsorganer

I følge medisinsk og tradisjonell akupunktur teori finnes det akupunkturpunkter- dette kan oversettes som nerve ender som finnes i hudområder som har relasjoner til ulike nerver. Dette undersøkte PhD. Elisabeth Stener- Victorin ved Sahlgrenska Universitetsykehus- Gøteborg (1,2).

Studien rapporterte at enkelte akupunkturpunkter så ut til å kunne øke blodgjennomstrømningen til livmor arterien. For å øke blodgjennomstrømningen anvender akupunktøren punkter som har samme nerverelasjon til eggstokkene og livmoren. Flere studier har vist at enkelte akupunkturpunkter kan se ut til å øke antall graviditeter, men konkluderer samtidig at det trengs mer forskning på dette området.

Punktene som ser ut til å øke blodsirkulasjonen ligger i samme nerverelasjon til genitala. Eksempelvis vil akupunkturpunktene som finnes i korsryggen og ved bekkenet (S2) ha samme nerve relasjon til eggstokker (S2) og livmoren ( Th12- L2).

Innen evedense basert akupunktur foreslås det at blodgjennomstrømningen skjer ved at akupunkturen kan se ut til å stimulere nervesystemet, ved at sansecellene ute i hudområdene ( segmentet ) sender signaler inn til det reproduktive nervesystemet. På den måten kan akupunktur har en innvirkning på organene.

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.