Vi behandler muskel og skjelettplager

AJK klinikken tilbyr muskel og skjelettbehandling. Vi tilbyr klassisk akupunktur og triggerpunkt akupunktur.

Skrevet av akupunktør Kristine Finkenhagen

Mange oppsøker akupunktur for å få hjelp med plager innen muskel og skjelett. AJK klinikken kombinerer tradisjonell akupunktur sammen med nyere metoder som vestlig medisinsk triggerpunkt behandling og intramuskulær behandling(IMS). Vi tilpasser behandlingsformen den enkelte.

Forskning ved kronisk smerte og akupunktur

AJK klinikken anvender flere forskningsbaserte protokoller, blant annet PhD. Harris protokollen. Vi tilpasser alltid ditt behov!

PhD Harris er visepresident for Society for Acupuncture Research, og er medlem av American Pain Society. Han er assisterende professor for anestesiologi og forskningsassistent ved avdelingen ved indremedisin anestesiologi revmatologi, universitetet i Michigan.

For øyeblikket undersøker han de nevrobiologiske mekanismene for akupunktur/akupressur for kronisk smerte og tretthet. I flere av hans siste studier, undersøkelser han hjernen ved akupunktur. I studiene har han tatt i bruk den høyteknologiske MRI Tesla scanneren.

AJK klinikken anvender Dr. Harris sin protokoll ved kronisk smerte.

Tradisjonell akupunktur og vestlig medisinsk akupunktur

Erfaringsmessig har akupunktur og IMS en rask innvirkning ved muskel og skjelettplager. Dette skjer ved å at nålen får muskelaturen til å respondere ved at triggerpunktet slipper ( det skjer en deaktivering av en muskel som står i spenning ), og musklaturen avreagerer fra i stå i spenn til å forlenge muskel lengden. Et triggepunkt kan gi smerte lokalt men også gi utstrålende smerte.

Dette kan bidra til å løsne opp i forkortet muskulatur, som kan igjen virke belastende på senefester og skape smerte.  IMS er en metode som er basert på nevrologiske prinsipper ut ifra områdene du har smerte eller nevropati. Vi velger den metoden som er best i ditt tilfelle!

Ønsker du å bestille en time i Oslo?

Bestill nå nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Akupunktur kan egne seg for smertelindring innen

 • Ryggsmerter
 • Kne smerter
 • Albuesmerter
 • Nakkesmerter
 • Hodepine
 • Skuldersmerter

Les mer om skuldersmerter og akupunktur

Vil du lese mer?

Akupunktur og utmattelse og stress

Akupunktur og nakkeplager

Akupunktur og IMS mot muskel -og skjelettplager

AJK klinikken Oslo tilbyr massasjeterapi,bindevevsmassasje, idrettsmassje og lymfemassasje

Strukturell bindevevsterapi benyttes til å frigjøre fysisk begrenset muskulatur og ledd for å gjenopprette kroppens naturlige holdning og funksjon. Bindevevets oppgave er å romme strukturene, skape glideflater mellom strukturene, sørge for kommunikasjon, samt tilføre næring og uttransportere avfallsstoffer.

Elastisitet i glidelaget og glideevne mellom glidelagene er essensielt for at vi skal kunne bevege oss. Smerte oppstår når elastisiteten og/eller glideevnen reduseres eller hindres som følge av inaktivitet, Dette kan skyldes

 • overbelastning
 • betennelser
 • arrvev etter traumer
 • eller dårlig fungerende lymfesystem.

Bindevevsmassasje har som hensiktå gjenopprette bevegelighet og flyt i forbindelse med muskel- og skjelettplager.

Bindevevsteknikker er en dyptgående men skånsom behandlingsform. Massasjeterapeuten har som hensikt å øke bevegelighet og proprioseptiv og kinestetisk varhet.

Bindevevsmassasje er en dyptgående men skånsom behandlingsform, der behandlingen fokuserer på bindevevshinner, mellomgulv og dype muskelgrupper.

Les mer om massasjeterapi hos AJK klinikken Oslo

Hva er lymfemassasje?

Lymfemassasje er en mild behandlingsform med fokus på å stimulere væskeflyten i kroppen. En god flyt i sirkulasjonssystemet er viktig for kroppens energibalanse og detox. Lymfesystemet er en del av sirkulasjonssystemet. Sirkulasjonssystemet utgjør tilsammen med lymfe, hjertet og blodårene sitt sirkulasjonssystem.

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

Lymfesystemets hovedoppgave

Hovedoppgaven til lymfesystemet er transport av fett og immunceller samt returtransport av overskuddsvæske og avfallsstoffer.

Stagnasjon i lymfesystemet og dårlig blodsirkulasjon kan medføre hevelser og ødemer, inflammasjoner og redusert immunforsvar. Det er vanskelig å overvurdere betydningen av lymfesystemet når det kommer til helse og fysisk tilstand, energinivå og ikke minst hvordan kroppen ser ut.

Cellulitter, fibroser, poser under øynene, dobbelthake og tette tårekanaler kan være forårsaket av treghet i lymfesystemet. Lymfemassasje kan hjelpe med å motvirke dette.

Hva er idrettsmassje?

Idrettsmassasje er en dyp og spesifikk massasje der fokuset er å behandle og forebygge skader. Massasjen stimulerer kroppen til å reparere skadet eller stresset vev, og kan fremskynde restitusjon og helningsprosesser.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Vi har avdeling både i Oslo og i Porsgrunn

Velkommen inn til oss!

Kontaktsskjema

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte sider