Vi behandler muskel og skjelettplager

under behandlingen får nålen muskulaturen til å reagere, slik at muskelknuten slipper.

Skrevet av akupunktør Kristine Finkenhagen

Mange oppsøker akupunktur for å få hjelp med plager innen muskel og skjelett. AJK klinikken kombinerer tradisjonell akupunktur sammen med nyere metoder som vestlig medisinsk triggerpunkt behandling og intramuskulær behandling(IMS). Vi tilpasser behandlingsformen den enkelte.

Forskning ved kronisk smerte og akupunktur

AJK klinikken anvender flere forskningsbaserte protokoller, blant annet PhD. Harris protokollen. Vi tilpasser alltid ditt behov!

PhD Harris er visepresident for Society for Acupuncture Research, og er medlem av American Pain Society. Han er assisterende professor for anestesiologi og forskningsassistent ved avdelingen ved indremedisin anestesiologi revmatologi, universitetet i Michigan.

For øyeblikket undersøker han de nevrobiologiske mekanismene for akupunktur/akupressur for kronisk smerte og tretthet. I flere av hans siste studier, undersøkelser han hjernen ved akupunktur. I studiene har han tatt i bruk den høyteknologiske MRI Tesla scanneren.

AJK klinikken anvender Dr. Harris sin protokoll ved kronisk smerte.

Tradisjonell akupunktur og vestlig medisinsk akupunktur

Erfaringsmessig har akupunktur og IMS en rask innvirkning ved muskel og skjelettplager. Dette skjer ved å at nålen får muskelaturen til å respondere ved at triggerpunktet slipper ( det skjer en deaktivering av en muskel som står i spenning ), og musklaturen avreagerer fra i stå i spenn til å forlenge muskel lengden. Et triggepunkt kan gi smerte lokalt men også gi utstrålende smerte.

Dette kan bidra til å løsne opp i forkortet muskulatur, som kan igjen virke belastende på senefester og skape smerte.  IMS er en metode som er basert på nevrologiske prinsipper ut ifra områdene du har smerte eller nevropati. Vi velger den metoden som er best i ditt tilfelle!

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Akupunktur kan egne seg for smertelindring innen

  • Ryggsmerter
  • Kne smerter
  • Albuesmerter
  • Nakkesmerter
  • Hodepine
Vil du lese mer?

Akupunktur og utmattelse og stress

Akupunktur og nakkeplager

Akupunktur og IMS mot muskel -og skjelettplager

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Vi har avdeling både i Oslo og i Porsgrunn

Velkommen inn til oss!

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.