Massasjeterapi f.o.m 1.1.2021

AJK klinikken Oslo tilbyr massasjeterapi,bindevevsmassasje, idrettsmassje og lymfemassasje

Skrevet av Massasjeterapaut Tom Eikelind

Strukturell bindevevsterapi benyttes til å frigjøre fysisk begrenset muskulatur og ledd for å gjenopprette kroppens naturlige holdning og funksjon. Bindevevet omslutter alle strukturer i kroppen vår, fra hver enkelt muskelfiber, via bunter av muskelfibre, til hver muskel, knokkel og hvert ledd, og alle organer, blodårer og nerver. Bindevevets oppgave er å romme strukturene, skape glideflater mellom strukturene, sørge for kommunikasjon, samt tilføre næring og uttransportere avfallsstoffer.

Elastisitet i glidelaget og glideevne mellom glidelagene er essensielt for at vi skal kunne bevege oss. Smerte oppstår når elastisiteten og/eller glideevnen reduseres eller hindres som følge av inaktivitet, overbelastning, betennelser, arrvev etter traumer, eller dårlig fungerende lymfesystem.

Hva er bindevevsmassasje?

Bindevevsmassasje og bindevevsteknikker er vesentlige elementer i denne terapiformen for å gjenopprette bevegelighet og flyt i forbindelse med muskel- og skjelettplager.

Bindevevsteknikker er en dyptgående men skånsom behandlingsform der terapeuten benytter aktive og passive bevegelser i den hensikt å øke bevegelighet og proprioseptiv og kinestetisk varhet. Behandlingen fokuserer på de ulike bindevevsstrukturene i alle lag fra overflaten og i dypet.

Bindevevsmassasje er en dyptgående men skånsom behandlingsform som har til hensikt å korrigere muskulær ubalanse. Behandlingen fokuserer på bindevevshinner, dype muskelgrupper og mellomgulv.

For å få tilbake full bevegelighet og funksjon der vevet har «satt seg fast» eller ikke beveger seg optimalt kan det i tillegg være nødvendig med direkte manipulasjon av kroppens dype bindevevsstrukturer, i kombinasjon med helt spesifikk bevegelse. En kombinasjon av bevegelse og manuelle teknikker gir effektive og langvarige resultater.

Hva er lymfemassasje?

Lymfemassasje er en mild behandlingsform med fokus på å stimulere væskeflyten i kroppen. En god flyt i sirkulasjonssystemet er en betingelse for kroppens metabolisme og detox. Lymfesystemet utgjør sammen med hjertet og blodårene sirkulasjonssystemet.

Ønsker du å bestille en time for massasje?

Bestill nå

Lymfesystemets hovedoppgave

Hovedoppgaven til lymfesystemet er transport av fett og immunceller samt returtransport av overskuddsvæske og avfallsstoffer. Stagnasjon i lymfesystemet og dårlig blodsirkulasjon kan medføre hevelser og ødemer, inflammasjoner og redusert immunforsvar. Det er vanskelig å overvurdere betydningen av lymfesystemet når det kommer til helse og fysisk tilstand, energinivå og ikke minst hvordan kroppen ser ut.

Cellulitter, fibroser, poser under øynene, dobbelthake og tette tårekanaler kan være forårsaket av treghet i lymfesystemet. Lymfemassasje kan hjelpe med å motvirke dette.

Hva er idrettsmassje?

Idrettsmassasje er en dyp og spesifikk massasje der fokuset er å behandle og forebygge skader. Massasjen stimulerer kroppen til å reparere skadet eller stresset vev, og kan fremskynde restitusjon og helningsprosesser.

Ønsker du å lese mer om forskning på massasje og massasjeterapi kan du lese mer på foreningens sider, da massasjeterapeuter ikke har lov til å vise til forskningsresultater iht markedsføringsloven.

Les mer på https://massasjeforbundet.no.

Velkommen!

Relaterte sider