Skuldersmerter og akupunktur

Idag er den vanligeste årsaken til sykefravær muskel og skjelettsmerter.

Skulderplager og akupunktur
Skrevet av Kristine Finkenhagen

Skuldersmerter og bruk av akupunktur

Mange oppsøker akupunktur mot nakke og skuldersmerter. Det kan være mange årsaker til nakke og skuldersmerter. Du kan ha smerter uten å ha en klar betennelsestilstand eller skade i vevet. Dette kan gi patologiske eller funksjonelle foreninger i nervesystemet. 

Årsaker til skuldersmerter

  • Tunge løft og overbelastning 
  • Skulderplager i forbindelse med trening
  • Sittestillinger eller dårlig holdning. Rett deg opp slik at skulderen kan falle på plass. 
  • Stress som aktiverer såkalte muskelknuter gi forkortet muskel. En forkortet muskel kan irritere muskelfestet og gi senefeste.

Smerter fra nakken være årsak til skuldersmerter

En vond og smertefull skulder kan for eksempel skyldes et nakke problem. Stramme muskler kan irritere nerveroten, eller gi direkte press fra musklene på nerven. Press på nerven kan gi såkalt nevropati. Ofte kan det være irritasjon av nerven som forskyver muskelaturen med nervesignaler.

Enkelte akupunktører kan nåle muskelaturen rundt nerveroten til enkelte muskeler, slik at signalene kan sirkulere bedre. 

Stramme muskler kan være smertefrie, men når de blir aktive blir de smertefulle og ømme, såkaldt triggerpunkter eller muskelknuter. Smerter fra skuldermusklene kan for eksempel oppleves som utstrålende smerter nedover armen, men og gi hodepine så kaldt spenningshodepine. 

Har du vanskeligheter med å løfte opp armen, kan dette skyldes senefestene til muskeltaturen som går under skulderen og fester seg til leddetsoverarmen

Les mer om akupunktur og hodepine

Les mer om akupunktur ved nakkeplager

Les mer om akupunktur ved muskel og skjelettplager

Hva er triggerpunkt akupunktur

Triggerpunkt-akupunktur har som hensikt å lindre smerter samt gi økt funksjon i muskelaturen. Ved å «deaktivere» spenningen i muskelaturen ved hjelp av nålen, vil dette kunne øke funksjonen til muskelaturen, samt redusere spenningen som igjen kan irritere feste under skulderen.

Ved hjelp av nålen, får muskelaturen en liten sammentrekning og en liten lokal blødning som fører immunforsvaret til vevet.

Hensikten med behandlingen er at immunforsvaret jobber med betennelsen og muskelaturen kan reparer seg selv igjen. Dette vil dermed ha en direkte innvirkning på muskelfestet og skulderleddet.

I videon kan du se en av akupunkturens ulike metoder basert på hvilke muskler og sener som er involvert i skuldersmerten. Akupunktør Kristine Finkenhagen

Triggerpunkt og klassisk akupunktur

En klassisk akupunktør kan  kombinere ulike metoder ved behandling av skuldersmerter i tillegg til triggerpunkt behandling. Der akupunktøren både behandler lokale områder, men og distale punkter på kroppen som har som hensikt å virke stressreduserende og avslappende slik at muskelaturen er mottakelig for justeringene.

Ring oss for en uforpliktende samtale, eller bestill time

Ring nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn/Stathelle

Ring nå

Hva skjer under akupunktur konsultasjonen

Under konsultasjonen vil akupunktøren kunne palpere seg frem, ved  ulike funksjonsundersøkelser vil terapauten kunne vite hvilke muskler som er involvert og behandle utifra ulike nevrologiske prinsipper.

AJK klinikken Oslo tilbyr massasjeterapi fra og med 1.1.2021 . Les mer om de ulike massasjeformene 

(Gunn, Myofaciapain 1996)

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg