Fertilitetsfremende urter

Produkter for deg som prøver å bli gravid!

Her følger en kort oversikt over produkter som ofte blir brukt av de som prøver å bli gravide. I kinesisk medisin brukes urter og mat sammen med akupunktur for å korrigere spesifikke tilstander. Enkelte urter er vanlig å bruke også her i landet.

Av Kristine Finkenhagen, medlem av akupunkturforeningen. Velg en akupunktør som har bachelorgrad i akupunktur eller som er medlem av akupunkturforeningen.

Det beste er å bruke urter og råd etter råd fra akupunktør som har stilt en kinesisk medisinsk diagnose. Denne stilles etter samtale, historikk og anamnese. Tunge og puls er også viktig når vi stiller en diagnose. Det er ikke vitenskapelige undersøkelser som understøtter at disse produktene har effekt på fertiliteten, men mange kommer med positive tilbakemeldinger og produktene er omtalt i mange fagbøker om fertilitet og kinesisk medisin.

  • Bidronninggele. Dette er hva biene gir bidronningen for at hun skal produsere mange egg og leve lenger enn arbeidsbiene. Kan forsøkes dersom du er sliten eller dersom du er over 35 år og prøver å bli gravid. Husk å ikke ta dersom du er allergisk for bistikk eller honning.
  • Dong Quai, også kjent som kvinnens ginseng. Virker blodtonifiserende. Brukes bla. dersom man har sparsomme menstruasjoner,er blek og føler seg svak etter menstruasjon. Bør konsulteres med en klassisk akupunktør (med bachelor eller som er medlem av akupunkturforeningen )da den ikke skal brukes av alle.
  • Wild Yam. Har en progesteronlignende effekt.
  • Vitex. Er nå klassifisert som naturlegemiddel fra Nycomed. Brukes ved PCOS, pms, lav progesteron.
  • Goji Bær er velkjent innen kinesisk medisin og er iflg Tao of fertility kjent for sin antialdrende effekt. Bruk gjerne om du er oppe i åra og prøver å bli gravid.
  • Bringebærblader kan brukes for å forberede et svangerskap fordi urten har som hensikt å virke styrkende på livmor. OBS! Skal ikke brukes under svangerskapets første måneder, men kan brukes den siste måneden av svangerskapet (kilde Solaray)
  • Ginseng kan hjelpe ved tretthet, lav testosteron og svakhet. I følge kinesisk medisin skal ginseng ikke brukes av alle!
  • Klorofyll finnes i bladrike grønnsaker. De inneholder di-indolylmethane (DIM)som sies å bryte ned eksess østrogener. Spis bladrike grønnsaker eller ta et glass grønnsaksjuice som f.eks hvetegress.
  • Schizandra kan vurderes dersom du er sliten. Den viker ikke inn på reproduksjonssytemet direkte, men er generelt styrkende for kroppen.
  • Valeriana kan forsøkes dersom du sliter med å få sove.Søvn er viktig med tanke på stress og allmenntilstand. Virker sederende og kan være en hjelp ved stress.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon om hva som kan passe for deg. Husk å sjekke at du tåler produktet og om det er greit å bruke sammen med hormoner eller medisiner. De fleste produktene skal ikke brukes av gravide. Husk å også kontakte din lege dersom du er usikker på om dette er noen for deg.

Ønsker du mer informasjon kan du følge oss på facebook på AJK- klinikken. Vi har også nyhetsbrev dersom du ønsker flere tips og råd for å bli gravid!

Ønsker du time har vi online booking

Lykke til !