IVF og akupunktur

I behandlingen rundt egguttak og innsetting ved IVF forsøk, bruker vi akupunktur protokoller som er anvendt i kliniske studier. Vi tilbyr akupunktur i Porsgrunn, Trondheim og på Sørlandet.

IVF og akupunktur

Skrevet av akupunktør Kristine Finkenhagen

Det har de senere år kommet flere studier på akupunktur har en ved prøverørsforsøk.

Mange tilbakemeldinger fra pasientene sier dem velger å benytte seg av akupunktur underveis i hormonebehandlingen, da dette kan hjelpe mot stress og ro.

Vi tar i mot deg når i forsøket du måtte ønske behandling, alt fra dagen for egginnsetting, til en serie behandlinger som leder opp til egginnsettingen og fortsetter etter detI behandlingen rundt egguttak og innsetting ved IVF forsøk, bruker vi akupunktur protokoller som er anvendt i kliniske studier.

Dersom du planlegger et IVF forsøk, eller du allerede er i gang med et IVF forsøk, har akupunktur protokollene som hensikt å forbedre blodsirkulasjonen til livmor og eggstokker under stimuleringsfasen Dette vil i teorien forbedre implantasjonsraten og redusere stress og bivirkninger ved medisinene.

Les også; valg av akupunktør

Les mer om AJK klinikkens samarbeid med AVA- Peter Clinic. AVA Peter Clinic er så sikre på deres resultater at dem tilbyr babygaranti

Vi behandler med akupunktur ved følgende typer forsøk:

IVF – ”in vitro fertilisering”, reagensbehandling
ICSI – Intracytoplasmatisk sperminjeksjon, sædcellen injiseres i egget
TESA – testikulær sperma ekstraksjon
AIH – inseminering med partnerens sæd
AID- insemiasjon med donorsæd

Akupunktur ved ivf forsøk – på klinikken

Mange oppsøker klinikken i forbindelse med at de skal gjennomgå IVF- forsøk, og vi har behandlet et stort antall kvinner og menn som ønsker å bruke akupunktur underveis i et ivf forsøk eller i naturlig syklus.

Vi har derfor opparbeidet oss lang erfaring i å bruke akupunktur ved IVF forsøk.  AJK klinikken bruker akupunkturprotekoller under IVF- programmet  og ved dagene etter innsetting.

Når få akupunktur i ivf forsøket?

Mange lurer på hvordan man best kan benytte seg av akupunktur, hvor mange behandlinger de trenger og når de skal få disse behandlingene. Dette varierer fra person til person og hva som er bakgrunnen for at man skal ha IVF- forsøk, men oversikten under kan gi noen retningslinjer. Generelt anbefaler vi at man får noen akupunkturbehandlinger under nedregulering og hormonstimuleringen.

Hvis du er over 35 år, har mislykkede forsøk bak deg, responderer dårlig på hormoner eller har kjente gynekologiske problemer, så anbefaler vi flere behandlinger og oppstart så tidlig som mulig.

Vi tilbyr individuelle behandlingsplaner i forkant av et IVF forsøk, ut fra hva som er deres problem. Målet er å optimalisere kroppens vitalitet, helse og fertilitet. Akupunkturprotokollene har som hensikt å bedre blodsirkulasjonen  til eggstokker og livmor under stimuleringsfasen av IVF forsøket og øke implanteringsraten til embyo og redusere stress og bivirkninger.

Les mer om hvordan behandlingen foregår under medisineringsfasen

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

 

Behandlingen under hormonstimuleringen

Når hormonbehandlingen har begynt, pleier vi å gi behandling en gang i uka dersom du skal nedreguleres først. Vi får tilbakemeldinger på at det er godt å komme til akupunktur i denne fasen og at akupunktur virker beroligende.

Mange ber også om hjelp til å takle stresset ved å gjennomgå et ivf forsøk. Videre gir vi behandling 1-2 ganger pr uke under stimuleringen. I følge tradisjonell kinesisk medsinsk teori og evidensbasert forskning kan akupunktur ha en innvirkning på fertilitets hormonene, noe som kan hypotetisk bidra til follikel utvikling og økt implantasjon.

Behandling ved egguttak og innsetting

Vi behandler også rundt egguttak og innsetting. Noen ønsker kun denne behandlingen.
Etter egguttak: da kommer du direkte til klinikken etter at du har tatt ut egg (eller dagen etter).
Egg innsetting: da får du behandling rett etter egg innsetting (eventuelt før egg innsettingen også).

Les mer om akupunktur før egg uttak og innsetting

Les mer om Hva nå når jeg har satt inn egget, hvordan kan akupunktur hjelpe meg?

Les mer om embryo hatching- utviklingen av et befruktet egg klart til å feste seg

Skal du ha forsøk på Fertilitetssenteret så har vi et samarbeide om akupunktur på egginnsettingsdagen. Vi kommer da gjerne opp på klinikken på Fertilitetssenteret, eller så kommer du ned til oss rett etterpå (vi holder til i samme hus). Skal du til andre klinikker/sykehus? Ta kontakt med oss, så lager vi en plan.

Er du interessert i å vite mer om hvordan akupunktur kan hjelpe ved IVF ? trykk på linken

Behandling dersom dere har hatt IVF forsøk tidligere som ikke har vært vellykket, eller du har dårlige/få egg eller reagerer dårlig på hormonstimuleringen

Dersom dere har hatt IVF-forsøk tidligere og det har vært få egg, eller eggkvaliteten har vært dårlig, er det viktig å få akupunktur i god tid før du starter med hormoner. Du vil da også få råd om vitaminer, mineraler og urter og livsstil som du kan forsøke før du starter neste forsøk.

Husk at det tar 4-6 måneder før et egg er ferdig utviklet. Behandling og hvordan du lever i løpet av den tiden kan kanskje hjelpe hjelpe deg til et bedre resultat.

Fertilitetsklinikken Trianglen i Danmark

Fertilitetsklinikken Trianglen anbefaler sine pasienter å få akupunktur i forbindelse med egginnsettingen, i likhet med flere fertilitetsklinikker i Danmark.

Vi har mange kvinner og par som reiser til Danmark for å bli gravide ved hjelp av assistert befruktning.  De fleste pasienter som følger et behandlingsforløp hos oss, ønsker helst akupunktur behandling før og etter innsettingen i Danmark. I den forbindelse har AJK klinikken etablert et samarbeid med Trianglen akupunkturklinikk i København.

AJK klinikken har samarbeid med vår akupunktør kollega ved Trianglen akupunktur klinikk sykepleier og akupunktør Marianne Krogslund. Marianne Krogslund er en av forskerne av studien ved Triangel klinikken.

Hva kan du gjøre selv?

Dette avhenger selvfølgelig av årsak til at dere skal ha et IVF forsøk. Men i kinesisk medisin mener vi det er gunstig at du gjør det du kan i de 4-6 månedene før en eventuell forplantning. Dvs å spise sunn mat, evt tilskudd av vitaminer, mineraler og antioksidanter, stresser ned og sover nok.

Les mer mat for bedre fertilitet

Les mer: disse matvarene kan gi bedre fertilitet

Les mer om eggkvalitet og Q10

Husk at dere er to og at dette gjelder dere begge to. Spesielt dersom mannen har dårlig sædkvalitet.

Vi anbefaler også at mannen får behandling

I 40% av tilfellene hvor man sliter med å bli gravid, er det en mannlig faktor.  Det er mange par som velger å benytte seg av akupunktur på veien mot et ivf forsøk og egguttak.  Husk at det tar ca 72 dager å produsere spermier, så hvorfor ikke gjøre det man kan i den perioden.

Spise masse frukt og grønnsaker, stresse ned og kanskje forsøke akupunktur? Her kan du også lese noen tips for mannens fertilitet. Gaute Mehl har lang erfaring ved å behandle mannlig fertilitet.

Er det første gangen du prøver IVF behandling?

Dersom du ikke har hatt IVF-forsøk tidligere, er det også fint om du tar kontakt med oss mens du står på venteliste for IVF, slik at vi sammen kan lage en plan ut fra din historie. Alle våre timer ligger også på vår online booking om du ønsker å planlegge i ro og mak.

Lykke til med forsøket, og velkommen til oss!

Du kan følge oss på facebook for mer informasjon om fertilitet!

Hilsen Kristine Finkenhagen

Husk! Velg alltid en akupunktør som er medlem i akupunkturforeningen. Og aller helst en som har erfaring innen ivf og barnløshet

Vi har avdeling i Trondheim

Ønsker du å bestille time hos Tone ?

Bestill nå

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte sider