Øke blodgjennomstrømning til kjønnsorganer

 Skrevet av Kristine Finkenhagen

Økt blodgjennomstrømning til kjønnsorganer

Med alderen og stress går blodgjennomstrømning til livmor og eggstokker ned. Kroppens nervesystem består av sympatisk og parasympatisk nervesystem. For eksempel er stress en respons på det sympatiske nervesystem, fight og flight system. For at kroppen skal klargjøre seg, kan for eksempel enkelte oppgaver nedprioriteres.

Eks fordøyelse nedprioriteres samt redusert blodtilførsel til kjønnsorganene. Dette skjer fordi uviktige funksjoner blir nedprioritert, slik at kroppen kan fordele blodet til musklene og ikke «kaste dette bort» til kjønnsorganer.

Viktigheten av blodgjennomstrømning til kjønnsorganer og fertilitet

Både i naturlig syklus og ved assistert befruktning vil blodgjennomstrømningen til livmor og eggstokker, både med hensyn til follikkel utvikling og utvikling av livmorslimhinnen.  For at embryoet skal ha mulighet til å feste seg til livmorslimhinnen.  Livmorslimhinnen trenger en viss tykkelse sent i follikkel fasen.

Optimal tykkelse på livmorslimhinnen er viktig for at embryo hatching skal være finne sted. Tykkelsen skal være:

  • minst på 6-8 mm
  • kan bli opp til 16-17 mm
  • i andre tilfeller kan den være tykkere.

Innen kinesisk medisinsk teori vil økt blodgjennomstrømning til eggstokker og livmor ha en viktig rolle med tanke på eggstokk funksjonen og reservene. Med økt blodgjennomstrømning vil eggene og livmorslimhinnen vil kjønnsorganene få mer tilgang til næring, mineraler, vitaminer og oksygen.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Akupunktur for å øke blodgjennomstrømning til kjønnsorganer

I følge medisinsk og tradisjonell akupunktur teori finnes det akupunkturpunkter- dette kan oversettes som nerve ender som finnes i hudområder som har relasjoner til ulike nerver. Disse nervene for eksempel: nederst ved bekkenet (S2) har nerve relasjon til eggstokker (S2) og livmor ( Th12- L2). Ved å stimulere akupunktur punktet i hudområdene som disse nervene har «kontroll over» – vil sansecellene ute i hudområdene ( segmentet ) sende signaler inn til nervesystemet som har samme relasjon til eggstokker og livmor, og på den måten kan akupunktur har en innvirkning på organene.

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.