Frukt og grønt

Frukt og grønnsaker kan forbedre spermkvaliteten

Ny forskning fra Spania viser at antioksidanter fra frukt og grønnsaker spiller en viktig rolle for spermkvalitet.

Studien viste at menn med god sperm kvalitet spiste mer grønnsaker og frukt (mer vitaminer, folinsyre og fiber og mindre proteiner og fett) enn menn med lav spermkvalitet. Antioksidanter fra frukt og grønnsaker reduserer nivået av oksidativt stress som kan påvirke spermkvaliteten og også forbedrer sperm konsentrasjon og motilitet

En tidligere studie publisert tidligere i år viste at menn som spiste store mengder kjøtt og full fett melkeprodukter har lavere spermkvalitet enn de som spiste mer frukt, grønnsaker og lav fett melkeprodukter.

få mer tips for spermkvaliteten her

We saw that, among the couples with fertilty problems coming to the clinic, the men with good semen quality ate more vegetables and fruit (mer vitaminer, folinsyre og fiber og mindre protein og fett) than those men with low seminal quality.”

Synes du det er vanskelig å spise nok grønnsaker kan du supplere med til skudd av hvetegress som for eksempel Best of Greens, fra Pure Planet, som er en blanding av jordens og havets grønne planter. Pulveret bestående av råstoffer fra grønnsaker blandes ut i vann og drikkes som juice 1 gang daglig. Vital Greens er også et bra alternativ.

Flere tips for å øke fertiliteten finner du her

Lykke til!
Hilsen Gaute Mehl