Pcos

PCOS 

Skrevet av Akupunktør Kristine Finkenhagen

PCOS eller polycystisk ovariesyndrom er trolig den mest vanlige endokrine tilstand hos kvinner i reproduktiv alder. Syndromet er karakterisert ved lange sykluser, polycystiske ovarier, økt kroppsbehåring og økt testosteron, høy AMH, LH og lave nivåer av FSH. Dette betyr at enkelte kvinner med PCOS har problemer med å bli gravide. Årsaken til polycystisk ovariesyndrom er ukjent, men man antar at tilstanden både er genetisk betinget og skyldes miljøforhold. Har du PCOS spiller kostholdet en vesentlig rolle, ettersom kostholdet kan gi økt sjanse for insulin resistens, høyt blodtrykk og fedme.

Les også: PCOS prøver å bli gravid

Hva skjer under ditt første møte på AJK klinikken

Det er mange kvinner som benytter seg av akupunktur for å bli gravide, eller for å få en mer regelmessig menstruasjonsyklus.  Vi bruker klassisk akupunktur i kombinasjon med elektroakupunktur. AJK klinikken har spesial område på på akupunktur og fertilitet, der vi møter mange par som ønsker å få barne ønsket i oppfyllelse.

Ved ditt første møte går vi igjennom din sykehistorikk, deretter ser på din generelle helse for å se nærmere på din menstruasjonsyklus. Målet med behandlingen vil være å prøve å øke eggløsningsfekvensen mot en mer normal syklus, samt prøve å redusere de mannlige hormonene.

Følg oss på facebook om jevnlige oppdateringer om fertilitet

http://www.ivfpodcasts.com/IVF_Podcasts/Podcasts.php?Acupuncture-and-IVF-30

Trening og endringer av kosthold kan være viktig ved PCOS!

Les mer om kostholdstips for kvinner med PCOS

Akupunktørene ved AJK klinikken har fått opplæring PhD. Elisabeth Stener- Victorin som jobber ved Karolinska Institutt. PhD. Stener-Victorin har opp gjennom tidene anvendt metoder som biopsi av fettvev, blodprøver, MRI, og ultralyd for å sjekke om akupunktur kan redusere plagene hos kvinner med PCOS. Hennes forskningsteam har gjennom hennes studier gjort studier på PCOS hos både kvinner og rotter.

 På grunn av markedsføringsloven har ikke alternative terapeuter lov til å vise til studier som viser effekt.