«Embryo Hatching»

Dette er tiden da embryoet fortsetter å kontrahere og utvide seg og bryter seg gjennom skallet. Dette kan refereres som den første fødsel.

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Akupunktur ved embryo-hatching

På den 6-8 dagen eller 72 timer etter at embryoet ankommer livmoren fortsetter embryoet å utvide seg og kontrahere og til slutt bryter gjennom skallet. Denne prosessen kalles ”embryo hatching”.- og det kan bli referert som den første fødselen.

Det er da embryoet er klar til å implentere seg i livmorslimhinnen. En av IVF utfordringene er at embryoet feiler med å feste seg. Enkelte klinikker i utlandet anvendes assistert hatching  (AH) for å hjelpe til med laserteknologi slik at embryoet skal feste seg lettere til livmorslimhinnen.

 

I denne videoen kan du se at kjernene smelter sammen og de genetiske kodene blir overført og klart til et nytt menneske. Inne i egget ligger det to like store kjerner. 

 

Les mer om akupunktur ved  utviklingen av embryo

Akupunktur etter innsetting for å støtte embryo- hatching

Etter innsetting anvendes vi akupunkturpunkter som skal i teorien støtte utviklingen av et svangerskap. Dette gjør vi at bruker punkter som skal støtte hormonene- eller medisinene etter et IVF forsøk.

I denne fasen er det viktig at embryoet får høye nivåer av progesteron samt som livmorslimhinnen for tilgang til østrogen. Faktorer som tykkelse på livmorslimhinnen og strukturer spiller en viktig rolle sammen med progesteronet for at embryoet skal utvikle seg i det første trimesteret. Etter uke 13 produserer embryoet progesteron selv.

Les mer om lave nivåer av ufrivillig barnløshet

Ved fryseforsøk er det viktig at livmorslimhinnen er tykk nok. Under en akupunkturbehandling vil dermed fokuset være å støtte medikamentene og ha som hensikt å øke blodgjennomstrømningen til livmor.

Les også hva hvis jeg har en kort lutealfase

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Akupunktur og stress i lutealfasen

Stress nivåene er sannsynligvis høyest under lutealfasen. Det er mange som opplever at akupukntur kan hjelpe med å lindre stresset og roe ned i denne fasen. Under denne fasen anvendes akupunkturpunkter som støtter et svangerskap.

Ring oss for å bestille time

Ring nå

Velkommen til oss

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg