Akupunktur før egguttak og innsetting

Målet ved akupunktur vil behandlingen teoretisk støtte og bidra til å stimulere follikel- utviklingen, ved å øke ha som hensikt å blodgjennomstrømning til livmor og eggstokker

Skrevet av Fertilitet akupunktør Kristine Finkenhagen

Akupunktørens rolle under ditt IVF- program

Hovedrollen til fertilit akupunktøren er å behandle gjennom de ulike fasene under IVF- programmet. Akupunktøren bør ha et hovedområdet når det kommer til IVF- programmet ditt. Akupunktøren skal kunne hjelpe til deg/ dere til å forstå deres situasjon og tester, samt bistå under alle aspektene ved assistert befruktning. Du bør også forvente at akupunktøren kommer med forslag til livsstilsendringer knyttet til din/ deres spesifikke situasjon.

Akupunktur under forberedelsesfasen før IVF

Vi anbefaler å starte å anvende akupunktur før du skal gå inn i ditt IVF- program . Dette fordi dine eggstokk-follikler bruker ca 360 dager på å utvikle seg fra sitt første stadig til ditt eggløsningsstadie.

Målet ved akupunktur vil behandlingen teoretisk støtte og bidra til å stimulere follikel- utviklingen, ved å øke ha som hensikt å blodgjennomstrømning til livmor og eggstokker. Under denne forberedelsesfasen vil også akupunktøren komme med anbefalinger i forhold til viktig livsstilsendringer for å øke sjansen for å bli gravid.

Ved å gå igjennom din sykehistorikk, og menstruasjonsyklus vil fertilitetsakupunktøren se underliggende ubalanser for eks om du har kort lutealfase, eller en eggløsning for tidlig, og kanskje opplever du ha uregelmessige eggløsninger.

Livsstilsendringer og IVF

Er du overvektig, anbefales det å gå ned i vekt. Dette fordi overvekt kan være knyttet til infertilitet, og ubalanse i mentruasjon- syklusen, som igjen påvirker insulin nivåene som kan virke negativt i forhold til kvaliteten på eggløsningen.

Høy BMI er assosiert med lange menstruasjon sykluser. Kvinner som er overvektig og som skal inn i et IVF program kan oppleve å ha måtte ha høyere doser av gonadotrophin medikamenter, samt har dårligere respons, men kan også produsere færre egg.  En nyere studie har vist at overvekt kan gi dårligere eggkvalitet.

Les mer om akupunktur og eggkvalitet

Les mer om akupunktur ved uregelmessig eggløsning

Akupunktur under nedreguleringen

Under forberedelsesfasen ofte referert til nedreguleringsfasen, har akupunktur som hensikt å bidra til å roe ned stress nivåene samt redusere plagene under medisinering fasen. Hypotetisk skal dette kunne styrke utviklingen av folliklene under IVF- protokollen.

Akupunktur under stimuleringsfasen

Dette er tiden da du får sprøyter med høy dose FSH for å produsere mer enn ett egg. I teorien  skal akupunktur kunne øke sjansen for bedre respons på dine IVF- medikamenter.

Dette ved at vi anvender akupunktur punkter som er plasser i samme nerverelasjon til eggstokker og livmor. Ved å sette nåler øverst i hudlaget ( dermatomet), stimuleres og aktiveres sansecellene som ligger i hudrelasjonen til livmor og eggstokker.

Informasjonen fra sanse-nervsystemet sender signaler inn til nervesystemet som igjen påvirker organet. Under denne prosessen sendes signalene både til hormonsenteret ( hypotalamus/hypofyse/ ovarie aksen) og til eggstokkene. Dette vil trolig styrke relasjonen mellom hormonsenteret og eggstokkene ( HPO- aksen ).

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Akupunkturbehandlingen vil også ha som hensikt å stimulere og støtte utviklingen av livmorslimhinnen under denne fasen. Som metode anvender fertilitet akupunktøren akupunkturpunkter som skal ha som hensikt å øke blodgjennomstrømning til livmor og eggstokker basert på hudområder som er knyttet til nerve relasjoner til livmor og eggstokker .

Les mer om akupunktur på egginnsettingsdagen!

Akupunktur under IVF- protokollen ved lutealfasen, dagene etter egginnsettingen

Dette er den fasen som kan være en stressfull periode, og dine stress nivåer er på det høyeste. Mange velger å anvende akupunktur for å ro ned stresset, samt få en emosjonell støtte av akupunktøren som har fulgt en igjennom hele fasen. Mange kan oppleve seg plutselig alene etter å ha hatt et helt medisinsk team som har fulgt prosessen.

Les mer om Embryo hatching stadiet der embryoet fester seg til livmoren

Les mer om Akupunktur ved den første fødselen- stadiene embryoet går igjennom. Her kan du også se film av et embruo som utvikler seg til en blastocyst.

På nettstedet; jegvilhabarn.no kan du finne informasjon og tips for deg som ønsker å bli gravid

Har du/ dere andre spørsmål vedrørende deres situasjon?

Ring oss for en uforpliktende samtale

Ring nå

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg