Akupunktur på egginnsettingsdagen

En blastocyst er bare klar til å implanteres når overflaten til livmorslimhinnen er mottakelig for embryoet. Vi har avdelinger i Oslo,Porsgrunn, og Trondheim.

Akupunktur i Porsgrunn
Skrevet av Kristine Finkenhagen

Flere klinikker i utlandet tilbyr akupunktur før og etter innsetting. Da hensikten er å påvirke sirkulasjonen og får å hindre livmorhals sammentrekninger etter egginnsetting. Metoden som blir brukt har også som hensikt å «fange opp» embryoet og skape et godt miljø, slik at embryoet kan feste seg.

Mange kvinner forteller også at er redd for at eggene skal falle ut etter egginnsetting. Enkelte privat klinikker tilbyr at du kan ligge horosontalt etter egginnsettingen i 30 min eller lenger.

Det er gjort studier som viser at 94% av tilfellene er det ingen bevegelse av embryoene rett etter egginnsettingen.

Er du tilknyttet Fertilitet senteret, holder vi til i samme bygg!

Utviklingen fra egg til embryo

Embryoer er i stand til å utvikle seg til dag 3 ved hjelp av genetisk arvemateriale.  Arveanlegget er ikke aktivert før etter 3. Dersom embryoet har et kromosom defekt kan utviklingen skje sakte, eller stoppe opp på dette tidspunktet. Hvis embryoet mangler den nødvendige energi vil embryoet har vanskeligheter med å utvikle og lage nye celler.

I denn filmsnutten kan du se et embryo utvikle seg til en blastocyst

Ved dag 5 kalles embryoet en blastocyst. Enkelte klinikker og forskere hevder at blastocyster har større sjanse til å overleve og implanteres, da embryoet allerede er delt gjennom de ulike stadiene og klar til å feste seg. 

I evidensbasert akupunktur teori, vil akupunktur gi økt blodtilførsel noe som kan påvirke eggenes energitilførsel. Eggene vil dermed få tilgang til rikeligere med næringsstoffer, vitaminer og mineraler, oksygen og medikamentell behandling.

Forskning har rapportert at egg som kommer fra follikler med optimal blodtilførsel og oksygen har høyere sjanse til å bli fertilitet. Økt blodtilførsel er særlig viktig dersom eggene kommer fra eldre eggstokker.

Akupunktur ved embryoets implantasjonvinduet

I praksis setter offentlige fertilitetsklinikker og private fertilitetsklinikker inn embryoene på dag 3, selv om flere av embryoene har mulighet til å fortsette å utvikle seg til blastocyst. Dersom du ønsker en et embryo som er utviklet til blastocyst, pleier som regel private fertilitetsklinikker å tilby dette.

En blastocyst er et embryo som har 40- 250 celler på dag 5, og ved dag 6 er embryoet en hatching blastocyst. Implantasjonen foregår i det tidsrommet da blastocysten fester seg til livmorslimhinnen ( implantasjon).

  • I vanlig menstruasjonssyklus kan det ta 6-8 dager før en implantasjon.
  • Ved IVF dette ta 4- 8 dager fra embryoet er klar til implantasjon avhengig av om embryoet blir satt inn på dag 3 eller dag 5. Dersom det er en blastocyst som blir satt inn kan implantasjonen finne sted på dag 2.
  • Implantasjonen er fullstending når når embryoet produserer hCG. Dette kan skje fra dag 6- 12 etter befruktningen.
  • Sen implantasjon er relatert til abort.

Les mer om «Embryo Hatching- implantasjon» tidspunktet embryoet fester seg til livmorslimhinnen

Andre faktorer som kan avgjøre om det blir en implantasjon

Subtile endringer i immune faktorer, opp og nedregulering av implantasjon-faktorer, blodtilførsel, hormon nivåer kan alle påvirke samspillet mellom embryo og livmoren. Positive faktorer som kan påvirke implantasjon er innflytelsen på endorfiner, og reduksjon av kortisol og antistoffer som cytokiner.

Vi anbefaler akupunktur ved implantasjonsvinduet, da dette skal i teorien ha en innvirkning på stress (reduksjon av kortisol , samtidig som det skjer en utskillelse av endorfiner ). Akupunktur punktene blir valgt utifra punktets egenskap og plassering til å regulere sirkulasjonen. Der de ulike punktene skal ha en innvirkning på hormonene som kan påvirke implantasjonen.

Det er også kjent at enkelte akupunktur punkter kan hindre implantasjon. Det er derfor viktig at du går til en akupunktør som har erfaring og kunnskap innen fertilitet og IVF.

Akupunktur ved implanterings vinduet

I kinesisk medisinsk teori og metode anvendes punkter etter egg innsettingen, for å støtte og styrke livmorhalsens lukke posisjon. Hensikten er styrke prosessen ved å gjøre livmorens overflaten (reseptorene ) til livmorslimhinnen mottakelig og fruktbar og klargjøre implantering vinduet. Vi anbefaler «feste» behandling noen dager etter egg innsettingen.

Les mer om livmorhalsens posisjon og fruktbarhet gjennom menstruasjon syklusen

Les mer om Hva nå når egget er satt inn!

I forkant av naturlig syklus eller ved IVF forsøkene har fertilitet akupunktøren hatt som hensikt å optimalisere blodsirkulasjonen til livmoren. Slik at livmorens overflate er tykk nok og rik på blod og full av næringsstoffer, oksygen og klar for å ta imot embryoet.

Fertilitet akupunktøren setter også punkter som har som hensikt å støtte fertilitet hormonet blant annet progesteron, for å opprettholde høye nivåer av progesteronet som er viktig for at en implantasjon skal finne sted. Og ikke minst ha som hensikt å redusere stresset og redselen for at det ikke skal gå bra.

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Akupunktur ved vellykket implantasjon

Dersom implanteringen er vellykket, er det nå etablert blodtilførsel mellom deg og embryoet. I denne fasen av starten på svangerskapet, vil den voksende morkaken møte barnets blodsirkulasjon og sammen med din blodsirkulasjon. I dette stadiet støtter akupunkturbehandlingen progesteronet.

På dette tidspunktet blandes ikke blodet, men barnets små totter fra embryoets ytre lag får næring fra mors blod. Ved denne forbindelsen vil det hele tiden foregå utveksling av næringsstoffer, karbondioksid, oksygen og avfallsstoffer.

Mange kvinner velger å benytte seg av akupunktur under lutealfasen men også ved vellykket implantasjon. Som akupunktur metode vil fertilitet akupunktøren ha som hensikt å oppretteholde progesteronet og blodtilførselen til embryoet.

Mange kvinner syntes det er fint å fortsette å gå til akupunktøren som har fulgt prosessen, da mange kan føle seg alene etter en lang prosess i IVF- systemet.

For å booke time til akupunktur klikk på linken eller klikk deg videre til om oss

Velkommen til oss

Ring oss for en uforpliktende samtale, eller bestill time

Ring nå

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg