Disse matvarene kan gi bedre fertilitet

Skrevet av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Jeg personlig tror at det er viktig å være tilstede her og nå, både for å stresse ned men også tanken på hvorfor du spiser det du spiser. Dette gjelder i hverdagen som i helg når det kommer til å booste din fertilitet ved å spise mat for å bli gravid. Men hvor mange tips har du ikke fått både om det gjelder mat for å bli gravid, eller for å bli gravid?  Spørsmålet er hva føles riktig for deg?

Uten å vite hvorfor du spiser det du spiser, for eksempel hvordan kostholdet kan påvirke din fertilitet, henger dette sammen nærliggende  med stressmestring og samtidig som dette dreie seg om tilstedeværelse om hva som gir deg motivasjon til å gjennomføre nye vaner som for eksempel endring av kosthold, for å blir gravid.

Hva er en diett for bedre fertiltiet?

En diett for å øke fertilitet hos både deg og din parter, er en diett som inkluderer alle de essensielle næringsstoffene for at en befruktning og svangerskap skal finne sted. En fertilitet diett er et kosthold som balanserer ditt blodsukker, samtidig som det opprettholder en korrekt vekt og fordøyelse. Og husk! Gode matvaner behøver ikke å gi ooo all den maten du liker. Det betyr heller at du kutter ut noe og tilfører noe annet godt. Gode mat vaner henger også med livsstils endring.

Tips for å bli gravid!

Som tips spis matvarer som er rike på næring full av vitaminer og mineraler . I kinesisk medisin er vi opptatt av å spise mat som har livsenssens, dette kan overføres til energioverføringen i næringskilden vår. Dersom du spiser mye ferdig laget mat, vil også du få mindre overføring av livsenergi tilført fra maten. Dersom du velger akupunktur for å få hjelp til å bli gravid, kan akupunktur øke blodsirkulasjonen til eggstokker, slik at eggstokkene får tilført næringsstoffer til eggene, eller testiklene.

Et annet  tips for å bli gravid, har jeg troen på tilstedeværelse ved mat inntak samt ha en bevissthet over hvorfor du spiser det du spiser. Mange vet ikke hvorfor man spiser de ulike vitaminene og hvorfor vitaminene eller mineralene kan hjelpe deg/ dere med å bli gravide. Alt dreier seg om her og nå, i den vanskelige situasjonen en blanding av optimisme til å møte sorgen. Ta en dag av gangen, vær her og nå og ikke minst ta vare på deg og din partner!

Vil du ha andre tips? klikk på linken for å få 10 tips for bedre fertilitet og livsstil regler

 

Spis fet fisk for å bli gravid!

Laks ( velg vild dersom du kan), sardinere  og andre typer fet fisk er mat som kan bedre din fertilitet. Fet fisk inneholder rikelige nivåer med omega 3. Ved å tillegge fet fisk til din diett, kan dette øke blodgjennomstrømmen til de reproduktive organene. Dersom du ikke er fan av det fisk, kjøp heller omega 3 kapsler. Andre kilder til omega 3 i valnøtter, gresskarfrø, mandel eller berikede egg ( disse er merked med DHA egg).

Les mer om akupunktur for å øke blodgjennomstrømning til livmor og eggstokker

Spis komplekse karbohydrater for å bli gravid!

Har du aldri kommet over en karobohydrat som du ikke liker? Tilsett mer komplekse karbohydrater i dine matvaner for bedre fertilitet. Komplekse karbohydrater finner du i hele korn, bønner, grønnsaker og frukt, i motsetning hvitt brød, hvit ris, raffinert frokostblanding.  Så hvorfor er det sammenheng mellom karbohydrater og fruktbarhet?Her er hvorfor; Fordøyning av raffinerte karbohydrater fører til økning i blodsukker og insulin i kroppen – og økt insulinnivå kan forstyrre re- produktive hormoner som igjen kan forstyrre din menstruasjonssyklusen. Komplekse kort derimot tar lengre tid å fordøye. Komplekse karbohydrater kan fremme regelmessig eggløsning. Hos kvinner med PCOS bør raske karbohydrater kuttes, da dette kan bidra til mer uregelmessige eggløsning.

Les mer om akupunktur ved uregelmessig eggløsning og menstruasjon

Spis østers for å bli gravid!

Du har kanskje hørt at østers kan varme opp ting mellom lakene, men viste det sies at øysters kan øke fruktbarheten din. Østersen – kjent for å være naturens svar på Viagra – Det er en av næringskjedene mest konsentrerte kilder til sink, sink er et næringsstoff som er viktig for unnfangelse. Underskudd av sink kan forstyrre menstruasjonssyklusen samt redusere produksjonen av god egg kvalitet.

Vitamin og mineraltilskudd for egg og spermkvalitet

Ikke en fan av østers i noen form? Slurping av østers er ikke den eneste måten å få i det naturlig kilde til sink.  Du kan finne  sink i mindre mengder i andre fruktbarhetsvennlige matvarer, inkludert biff, fjærfe, meieri, nøtter, egg, fullkorn og belgfrukter

Les mer om akupunktur og dårlig eggkvalitet

Les mer om nedsatt sædkvalitet

Spis wild yams for å bli gravid!

Hvis du er ute etter en bolle i ovnen, kan du kanskje tenke på å lage noen yams til middag. Noen forskere har antydet at Wild Yams inneholder et et egg stimulerende stoff, noe som kan se ut til å mulig kunne optimalisere eggløsningen. Hvorvidt denne teorien skiller seg ut, er verdt å kaste noen yams i pannen uansett. Tross alt er de superrike i fruktbarhetvennlige vitaminer.

Spis mer bær for å bli gravid!

Blåbær og bringbær er pakket med antioksidanter. Antioksidanter kan hindre kroppen din og dine re- produktive organer fra celleskade og cellaldring.

Unngå transfett i maten!

Transfett er ingen sine venner, og det er derfor disse usunne fettene blir trukket fra flere og flere produkter. Her er en grunn til at du kanskje vil vurdere å trekke alle transfettene fra for fra dine matvaner: Noen studier har antydet at  jo mer transfett i en kvinnens diett, desto høyere er sjansene for å utvikle ubalanse i eggløsningen, noe som kan påvirke din fertilitet til å bli gravid . Transfett finnes i bearbeidede og stekte matvarer.Sjekk derfor om matvarene inneholde transfett, slik at du kan være sikker på å unngår dem. Få heller fettene fra en sunnere måte fra

  • olivenolje,
  • linfrøolje,
  • nøtter,
  • avokado

Ta tilskudd av tran for å bli gravid!

Tran kan sies er hellig med tanke på fruktbarheten og som graviditetsmat. Tran er av de beste diettene som innehar vitamin A, og det har mer vitamin D, sammenlignet med annen mat. Vitamin D er avgjørende for fruktbarhet og graviditet, viste du at opptil 50% av kvinner kan ha underskudd på D- vitamin? D- vitamin fremmer utvikling av skjelettet, spesielt i løpet av 3 trimester når fosterskjelettet begynner å vokse raskt. Tran er også et god kilde til omega 3 og EPA og DHA.

1. Boost your Fertility

 

Relaterte innlegg