Mineraltilskudd for egg og sperm kvalitet og bedre fertilitet

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Lurer du på hvorfor du blir anbefalt vitamin og mineraltilskudd?

Det kommer til et tidspunkt hvor du kanskje lurer på hvorfor du skal innta ulike vitamin og mineraltilskudd, i tillegg til å legge å kanskje legge om ditt kosthold for bedre fertilitet! En studie ved universitetet ved Leeds antydet at kvinner som inntok multivitaminer kunne dette påvirke deres fertilitet. Hypotesen i studien var at mulitvitaminer kunne øke sjansen for graviditet, og trolig bedre eggkvaliteten. En annen studie gjort av ESRE 2001 studerte kvinner som gjennomgikk IVF, der det ble observert at væskene som sirkulerte rundt eggene var beriket med vitamin C og E. Som teori antydet forskerne at dette kan «booste» eggene.

Det anbefales å ta vitamin og mineraltilskudd i tillegg til å legge om dine kostvaner, fordi maten du inntar kan inneholde konserveringsmidler og toksiner i din mat. Noe som igjen kan påvirke din fertilitet. Det er derfor viktig med riktig mengde tilskudd av næringsstoffer for å bedre din fertilitet.

Med det dominerende supermarket, er det vanskelig som forbruker å vite hvor sunn og næringsrik maten du kjøper er. Selv om du kjøper sunn mat, er det sannsynlig at næringsinnholdet av maten du spiser er redusert på grunn av agrikultur og produksjonsprosessen.

Viste du at vitamin innholdet fra C- vitaminer fra appelsinen blir redusert fra den blir plukket til du kjøper den?

I følge Royal Society of Chemistry and the Ministry of Agricultur, har grønnsakene vi spiser mistet 76% av kobber innholdet, 24% av jern og magnesium siden 1940- 1990. Det er klart at mange av oss ikke får i oss all den næringen vi trenger for bedre fertilitet.

Gode mulitivitaminer og mineraltilskudd som er designet for spesielt fertilitet, bør inneholde 400ug av folsyre, slik at du ikke trenger å tilsette ekstra folsyre. Du og din partner bør kjøpe multivitaminer og mineraler. Det finnes et godt supplement for mannen som inneholder ekstra arginine and carnitine. Dere begge bør innta C- vitaminer ,og god fiske olje som inneholder omega 3.

Mineraltilskudd for både han og henne

 • Folsyre
 • Sink
 • Selen
 • Vitamin B 6, B3,B5,B1
 • Vitamin E
 • Vitamin C
 • Vitamin D
 • Betacaroten
 • Krom
 • Han trenger; L-arginine og L- carnitin
 • Fiske olje eller linse olje

Har du prøvd å bli gravid en stund`? sjekk opp med din lege om du mangler noen vitaminer, eller andre tilstander som kan gi infertilitet.

Les også akupunktur ved dårlig eggkvalitet

Les også om hvorfor sink er viktig for bedre fertilitet

 

 

Relaterte innlegg