Sammenhengen mellom stress og fertiltiet

Forhøyede nivåer av kortisol kan påvirke livmoren og egglederne.

 

Sammenhengen mellom stress og fertilitet

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Kroniske forhøyede nivåer av kortisol kan ses i sammenheng ved stress og fertilitet,som kan gi hormonelle ubalanser. Når du får kroniske høye nivåer av stress hormonet kortisol, kan dette i noen tilfeller føre til at fruktbarheten faller, dette kan igjen påvirke hele ditt fruktbarhet system.

Prolaktiv er annet stress hormon som kan påvirke fruktbarheten, dersom du har forhøyet prolaktin kan stress hormonet hemme FSH- hormonet som stimulerer til eggene.

Forhøyede nivåer av stresshormonet prolaktin kan gi;

  • dysregulere eggløsningen
  • en dysregulering av eggløsningen kan påvirke immunsystemet
  • dysreguleringen kan påvirke implantasjonen ( embryoet fester seg til livmorslimhinnen ).

Hvem har vel ikke hørt om dem som prøvde å bli gravide over flere år. Tilslutt valgte dem å adoptere og ble gravide naturlig tiltros for alle assistert forsøk!

les mer om akupunktur ved uregelmessig eggløsning

Stress kan påvirke livmoren og egglederne

Forhøyede nivåer av kortisol kan påvirke livmoren og egglederne. Progesteron er en indirekte forløper av kortisol, dersom kortisol øker, kan dette påvirke progesteron. Noe igjen kan ha en innvirkning på utviklingen av det gule legemet og livmorslimhinnens overfalte (reseptorene) men også en defekt lutealfase. Har du prøvd å bli gravid over en lengere tid, kan man se en sammenheng mellom kronisk stress og infertilitet.

Les også kan akupunktur hjelpe ved IVF

Mange velger å benytte seg av akupunktur for å redusere stress

Les mer når bekymringen og angsten tar over!

OBS! velg alltid en akupunktør som er medlem av Akupunkturforeningen eller innehar bachelorgrad i akupunktur. Idag stilles det ingen krav til å være akupunktør, tiltross for at det er en godkjent offentlig bachelorgrad.  Velg en «trygg» akupunktør, for din sikkerhet!

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.