Lave nivåer av progesteron og ufrivillig barnløshet

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Har du lave nivåer av progesteron

Viste du at progesteron er et av de viktige fertilitet hormonene. Etter eggløsningen utløses det en produksjon av progesteron. Da det er hormonet LH  stimulerer det gule legemet i eggstokken til å produsere progesteron.

En av hovedfunksjonene til progesteron skal hjelpe til med utviklingen av embryoet, og utviklingen av livmorslimhinnen. Dersom du blir gravid produserer du progesteron frem til ca uke 12- etter dette produserer embryoet selv progesteron. Dersom du ikke er gravid, faller progesteron nivåene, dette gjør at livmorslimhinnen bryter ned vev og blir kastet som menstruasjon.

Mistenker du at du har lave nivåer av progesteron? sjekk ut noen av symptomene her

Hva gjør progesteron 

  • Progesteron har som oppgave å opprettholde livmorens liv, noe som gjør det mulig for et embryo til å feste seg og overleve- Der embryoet bryter celle veggen og fester seg til livmorslimhinnen.
  • Progesteron tillater at embryoet for overleve
  • Gjør livmorslimet tilgjengelig for spermiene
  • Hjelper kroppen til å bruke fett for energi under graviditeten.
  • Lave nivåer av progesteron kan være en av årsakene til gjentatte aborter.
  • Progesteron er ansvarlig for å skape et sunt miljø for livmoren- slik at livmoren opprettholder livmorfloraen.
  • Lave nivåer av progesteron er også relatert til kort lutealfase eller spotting etter eggløsning.

Progesteron er derfor et av de viktigste graviditetshormonene. Hvis du føler at dette er din situasjon, bør du snakke med din lege eller gynekolog, for å få testet dine hormoner. Gjentatte aborter kan også realteres til stoffskifte problematikk.

Mistenker du at du kan ha lave nivåer av progesteron og dette kan være tilfellet for at du ikke blir gravid. Bør du oppsøke din lege- da legen kan skrive ut progesteron medikamenter.  Progesteronbruk skal startes med etter eggløsning som vanligvis er på dag 14 i din syklus, og slutter med bruk når menstruasjonen begynner.

Akupunktur behandling under lutalfasen

På klinikken tar vi utgangspunkt i hvor du er hen i syklusen, for å støtte den fasen du måtte være i. I både vestlig og kinesisk medisin legges grunnlaget for din menstruasjon syklus etter blødningen. ( follikelstimulerende fasen). Dette er fasen hvor kroppen gjør seg klar for en ny eggløsning.

Innen kinesisk medisin er vi opptatt av å elemenere stress hormoner og styrke relasjonen mellom hormonsenteret og eggstokkene, slik at FSH får stimulert folliklene klare slik at det dominerende egget blir sluppet og en ny eggløsning finner sted.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Les mer om akupunktur ved uregelmessig eggløsning og uregelmessig menstruasjon

Les mer om akupunktur og kort lutealfase

Noen kvinner opplever å ha eggløsning på forskjellige tidspunkt, andre kan ha uregelmessig eggløsning. Målet er å stabilisere syklusen din. Noen kvinner kan ha eggløsninger som er på dag 8- 9, I kinesisk medisin kan tidlig eggløsning sees i sammenheng med urinveisproblematikk, og candida. Fokuset vil dermed være å gjøre eggløsningen lenger slik at eggene er modne og egget som blir sluppet er klar til befruktning- og embryo hatching– og implantering. Ved lutealfasen, har vi som hensikt å støtte hormonet progesteronet og at livmorens overflate skal være klar til å ta i mot embryoet.

Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe, eller ønsker å bestille time

Ring nå

Livmorhalsens plassering spiller en viktig rolle for din fertilitet

Viste du at livmorshalsen kan ha forskjellig posisjoner ut ifra hvor du er hen i syklus. Ved eggløsningstidspunktet er livmoren åpen, og etter at egget er sluppet, lukker livmorhalsen seg. Som en del av behandlingen anvendes akupunktur punkter for å støtte denne prosessen, slik at embryoet fanges opp.

Les mer om livmorhalsens plassering og fruktbarhet

I gamle kinesiske tekster blir dette omtalt som Bao Mai- energibanen som har som hensikt å åpne livmor, og Bao-Luo har som hensikt å lukke livmoren. I teorien skal embryoet lukkes inne livmoren, med håp om at livmorslimhinnens respetorer fanger opp et embryo som er klart til å implanteres. Som en del av behandlingen anvender vi punkter som har som hensikt å øke blodgjennomstrømningen til livmor og eggstokker. Les mer om dette her!

Velkommen til oss!

Relaterte innlegg