Hva kan man gjøre for å bli lettere gravid

Mange kvinner og menn oppsøker oss på AJK-klinikken,med ønske om å bli gravide. På klinikken får vi blant annet spørsmål om råd om hvordan man lettere kan bli gravide.
Mange som kommer til klinikken skal, eller er allerede i et behandlingsopplegg med assistert befruktning. Akupunktur i forbindelse med assistert befruktning kan både virke stressreduserende, samt  styrker livmorshinnen og eggkvaliteten.

Av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Hvordan bli mer fruktbar

Gode diett vaner kan hjelpe ditt reproduktivesystem, og optimalisere for bedre fertilitet.  Før du kan mate et barn til å vokse inne i deg, må du spise riktig å sunt. På lik måte som muskler og bein trenger næring for å bli frisk å sunn, gjelder dette også ditt reproduktivesystem.

Å få nok folsyre og b- vitamin er viktig for at du skal hindre fødselsskader i utviklingen av fosteret, det er også viktig før svangerskapet. Den beste kosten til folsyre og b- vitaminer, er grønne grønnsaker da spesielt spinat, sitrusfrukter, nøtter, belgfrukter og helkorn.

Siden det daglige behovet for forlat gjennom kostholdet ditt kan være vanskelig å få dekket, er det mange som trenger tilskudd3. Forhør deg på apotek om anbefalte doseringer.

Trening og livsstilstips for å bli gravid

Vi anbefaler jevnlig trening, sunn organisk mat, sunn vekt og lite stress, da dette kan også hjelpe dere med fruktbarheten. Trening som Qi gong, Yoga og tai Qi er treningsformer som balanserer stress og skaper balanse i kroppen.

En kombinasjon av Mindfullness, og akupunktur vil kunne føre til et redusert stress nivå. Vi vet at fertilitetshormonet FSH kan bli påvirket av stress. FSH er et fertilitetshormon som stimulerer eggkvaliteten hos kvinnen. Du kan lese mer om hvordan stress kan påvirke din FSH.

I tillegg til at akupunktur virker reduserende på stress i kroppen, tilbyr Ajk-klinikken en akupunkturbehandling basert på protokoller som blir anvendt innen forskning på IVF og akupunktur.

Dersom du ønsker hjelp med å bli gravid i naturlig syklus, gir vi en individuell behandling basert på dine ubalanser, samt styrking av livmor, eggkvalitet og optimal menstruasjonssyklus.

 Årsaker til barnløshet     

Livsstil og kosthold påvirker fertiliteten til både mannen og kvinnen. I dag er det flere kvinner og menn som har vanskeligheter med å bli gravide. Enkelte kvinner kan ha en hormonubalanse som medfører til at kvinnen ikke har eggløsning, eller ha dårlig eggkvalitet grunnet høy alder.

Andre årsaker kan være gynekologiske tilstander som kan gjøre kvinner infertile. Men det er også de tilfeller hvor begge er friske, men er uforklarlig barnløse. Mannen kan også ha dårlig spermkvalitet.
Dersom du har prøvd å bli gravid over en lengre periode, anbefaler vi deg at du oppsøker lege parallelt  med akupunkturbehandlingen hos oss.

Ta kontakt på telefon 22 200 100 for en uforpliktende samtale, vedrørende spørsmål om hvordan vi på klinikken kan eventuelt hjelpe deg.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Vi har avdeling i Oslo og i Porsgrunn

Lykke til med prøvingen!

Hilsen Kristine Finkenhagen, daglig leder og akupunktør

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Relaterte innlegg