Mannlig utfordinger, økt temperatur og akupunktur

Skrevet av Gaute Mehl

Mannlig infertilitet kan skyldes temperatur i testiklene

Det er mange årsaker til mannlig utfordringer rundt det ikke klare å få barn.  En årsak kan rett og slett være at temperaturen i testiklene av en eller annen grunn blir for høy. Dette kan for eksempel skje ved febertilstander eller ved ulike sykdomstilstander.

Fysiologisk sett vet vi at sædcellene er avhengig av konstant temperatur. Naturen har da også viselig innordnet menn med at testiklene henger utenfor kroppen. Ved at testiklene heises opp eller ned når temperaturen skifter kan spermiene være i et miljø med stabil temperatur.

Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe, eller ønsker å bestille time

Ring nå

Mote og mannlig fertilitet

En sannsynlig årsak til nedsatt sædkvalitet på grunn av økt temperatur kan også skyldes selve sittekulturen som mange menn som lever i vesten har. Ved bruk av for stramme bukser eller underbukser blir testiklene presset opp mot bukhulen i for stor grad slik at sædkvaliteten påvirkes negativt. Det samme kan sitting over for lang tid også gjøre.

Nyhet! nå kan du kjøpe hjemme-test for mannen

Akupunktur ved mannlig fertilitet

Mange menn velger å benytte seg av akupunktur ved sine utfordringer rundt sin fertilitet.  I tradisjonell kinesisk teori er akupunktur en utmerket behandlingsform for å hjelpe kroppens iboende selvegulerende mekanismer. Ved sansemotorisk stimulering blir aktivert og påvirkning med nåler påvirkes blant annet det autonome nervesystemet og kroppens selvregulerende mekanismer.

les mer om hvordan frukt og grønt kan påvirke spermkvaliteten

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Vil du ha andre tips for mannen?

Velkommen til oss!

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg