Egget fester seg ikke, tiltross for topp kvalitet!

Er du en av dem som har hatt flere mislykkede IVF sykluser? Egget er av toppkvalitet, og livmorslimhinnen er fin. Men det stopper opp ved implantasjonen!Vi har avdeling i Oslo, Porsgrunn, Arendal og Trondheim.

egget fester seg ikke tiltross toppkvalitet

Egget fester seg ikke. Hele livet dreier seg om dette.

Skrevet av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Mange kvinner og menn oppsøker oss etter gjentakende mislykkede IVF forsøk, etter at det viser seg at egget ikke har klart å implanteres ( evnen egget har til å feste seg til livmorslimhinnen). Og kanskje er dette det siste IVF- forsøket.

Presset og stresset kan føles både tungt og vanskelig når par går igjennom forsøkene. Og kanskje opplever du eller dere at livet står på vent. Plutselig blir alt så «mekanisk».

Les mer hvordan håndtere negative tankemønstere rundt det å ikke bli gravid

De fleste par som går igjennom utallige mislykkede forsøk, beskriver dette som en blanding av sorg, frustrasjon, optimisme, med en redsel over at kanskje man aldri vil kunne bli gravid. Tiltross for perfekte embryoer, og en fin og tykk livmorslimhinne! Vi møter alle varianter!

Les mer: Blastocyst fester seg ikke

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Her kan du se video av utviklingen av livets opphav, en blastocyst stadiet før implantasjon!

Så hvorfor fester ikke egget seg når alt ser perfekt ut?

For noen kvinner kan svikt ved implantasjonen skyldes ubalanser i immunsystemet. Men dette er et kontroversielt område innen reproduktiv medisinen. Dette betyr at kroppen rett og slett får immun-cellene til å angripe embryoet, da kroppen ser på det som et fremmedlegemet.

Flere klinikker idag tilbyr immun-hemmende medikamenter ved lutealfasen, da et overaktivt immunforsvar kan være årsaken til gjentakende mislykkede forsøk.

Les mer om immunsystemets rolle ved fertilitet

Les mer om Embryo- Hatching

Faktorer som kan spille inn ved at egget ikke fester seg;

 • Stress kan være en bidragsfaktor – da stresshormonet kortisol kan få immuncellene til å aktiveres citocinene, dermed kan immuncellene tro at egget er et fremmedlegeme i kroppen.
 • Det kan være en bakteriell tilstand som forårsaker svikt i implanteringen.
 • Dårlig blodsirkulasjon inn til livmoren.
 • Høy alder som gir unormale celler i egget.
 • Mosaiske embryoer- Les mer om årsaker til mislykkede forsøk.
 • Svikt i lutealfasen på grunn av høye nivåer av kortisol, men også lave nivåer av progesteron.
 • Du kan ha andre anti-immunlogiske tilstander som bidrar til dårlig implantering.
 • Andre faktorer kan være gynekologiske og andre hormonelle tilstander som endometriose, muskelknuter eller stoffskifteproblematikk. (Dersom du ikke har blitt utredet for dette, anbefales det at du oppsøker lege å tar ulike tester for å utelukke dette. Eventuelt får behandling)
 • Svikt i implanteringen kan skyldes en tynn livmorslimhinne- Les mer om akupunktur ved tynn livmorslimhinne
 • Det er noen teorier som hevder at IVF medikamentene gjør skallet rundt embryoet hardt, og det er dermed vanskeligere å implanteres, derfor tilbys det assisted hatching i utlandet.
 • Blir egget satt inn 2 dager etter uttak, kan det være at genmatrialet ikke har blitt overført ved dag 4.
 • Lave nivåer av progesteron- les mer om lave nivåer av progesteron og ufrivillig barnløshet

Les mer  stresshormonet kortisol kan påvirke fertiliteten

Les mer: fertilitetsvinduet

Hva kan du gjøre selv for et bedre miljø for egget?

Dersom du er stresset og går igjennom IVF forsøk, eller ønsker å bli gravid i naturlig syklus etter gjentakende mislykkede forsøk, anbefaler vi at du ser nærmere på din diett og livsstil.

Har du opplevd gjentakende aborter eller at embryoet rett og slett ikke fester seg, bør du kontakte din lege for å ta bakterieprøve, samt teste om du kan ha immunologiske sykdommer. Du bør også utredes for andre hormonelle tilstander, eller anti- immunesykdommer.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Det er viktig å minnes på at mennesker er godt rustet til å tåle stress. Men det kan alikevel være lurt å trekke inn hjelpemidler og veiledning for å håndtere dette.  Akupunktur, meditasjon, samtaleterapi og yoga er noe mange velger å benytte seg av.

Les også hvordan håndtere negative tankemønstre rundt det å ikke bli gravid

Les også hvorfor er endring så vanskelig?

Les også om hvordan takle bekymringer– skrevet at psykolog Johanne Tonga

Den viktigeste jobben du kan gjøre selv, er å ikke bebreide deg selv i prosessen. Men jobb med de snikende tankene, bruk heller teknikker der du kan forberede sinnet og kroppen til en graviditet. Og ikke minst ha troen på kroppen. Så hvorfor ikke bruke kroppens iboende placebo- effekt? Lag deg positive affirmasjoner.

 

Hva gjør vi på klinikken for at egget kan feste seg

Mange kvinner kommer til oss med denne problematikken. Vi kartlegger din syklus, der vi ser nærmere på ulike faktorer som kan forårsake at egget ikke fester seg. Vi starter med å behandle i forkant av IVF-forsøk, for å optimalisere syklusen ved å styrke relasjonen mellom hormonsenteret i hjernen og eggstokkene ( HPO- aksen).

Ved behandling anvendes bestemte akupunkturpunkter som i følge studier  kan se ut til å øke blodsirkulasjonen til eggstokker og livmor. Dette skal i teorien kunne effektivisere kommunikasjonen mellom hormonsenteret i hjernen og eggstokkene.

Les mer: viktigheten av god blodsirkulasjon og eggutvikling

Stress kan ha en negativ innvirkning på hormonsystemet, siden reproduksjon ikke er et essensielt system. Det vil si at dette systemet og blodsirkulasjon vil bli nedprioritert, når kroppen utsettes for kronisk stress over lang tid. Vi gir deg teknikker til å nedregulere kroppens iboende stressrespons.

Les mer: Akupunktur før og etter egginnsetting

Dersom du er utsatt for kronisk stress over en lengre periode, vil ditt nervesystem mest sannsynlig blir overbelastet noe som vil resultere i utskillelse av hormoner som kortisol og adrenalin. Dette er hormoner som blant annet kan trekke livmorsarterien sammen, som igjen kan resultere i nedsatt blodsirkulasjon til de reproduktive organene.

Les : fertilitet, akupunktur for å bli gravid

Les » Kan akupunktur hjelpe ved IVF?»

Det er derfor viktig å øke blodsirkulasjonen til disse organene, men også ha som hensikt å regulere stresshormonene og immuncellene. Da stresshormonene kan også få hele hormonsystemet til å «falle sammen», men også skape betennelsestilstander.

Samtidig vil vi gi deg individuelle kostholdsråd, da gode matvaner er viktig for å stabilisere ditt blodsukker nivå. Livsstil og diettvaner krever veiledning og motivasjon, av og til kan man lete i blinde for hva som er riktig for deg.

Les også: Spis dette for eggkvaliteten

Les også akupunktur ved eggdonasjon

På klinikken vil vi kunne gi deg individuelle livsstil og kostholdsråd, utifra informasjon og historikk du meddeler tereapauten.

Vi tilbyr akupunktur i Arendal- Avdeling Sørlandet ( klikk på linken for å bestille time)

Vi tilbyr akupunktur i Trondheim ( klikk på linken for å bestille time)

Akupunktur under embryo- utviklingen 

Nettsiden jegvilhabarn.no , er nettsiden hvor du kan stille spørmål til ekspertpanelet, og finne tips og svar på alt innen fertilitet

AJK klinikken har samarbeid med O.L.G.A Fertility Clinic

Klinikken er et av verdens beste fertilitetsklinikker. Klinikken har lang erfaring og anvender kontroversielle metoder og er sikre på sine utfall. Som metode analyserer spesialistene egget, der de blant annet ser at genmatrialet er overført til blastocyst stadie, og ser at gensplittingen er riktig og normal. De er så sikre deres resultater at dem lover baby- garanti.

Det vil si, dersom du/ dere ikke blir gravide, får dere 80% av pengene tilbake. Dette avhenger selvfølgelig hva slags pakketilbud dere velger.

Kontakt klinikken for mer informasjon! Eller les mer om O.L.G.A fertilityclinic.

Kontaktsskjema

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
 1. Zita West
 2. IVF, Acupuncture, suksess

Relaterte innlegg