Fertilitetsvinduet

Når er det størst sjanse for å bli gravid?

Skrevet av Akupunktør Jannicke Bakken

Når er det beste tidspunktet for å bli gravid

Av de 300-500 millionene sperm som ejakuleres, er det ca 65% som enterer kvinnens livmor og kun ca 1% som når opp til egglederen(1). Når er derfor det beste tidspunktet i menstruasjonssyklusen, å starte og prøve å bli gravid?

Hva er en optimal menstruasjonssyklus

I teorien er en optimal menstruasjonssyklus 28 dager og eggløsningen finner da sted på dag 14. Har du uregelmessig menstruasjon si 30-32 dager, må du legge til 2-4 dager for å finne ditt tidspunkt. Noen kvinner merker når de har eggløsning, de fleste andre gjør ikke det.

Les mer om embryo hatching- tiden hvor embryoet fester seg

Det er flere måter å finne ut når du nærmer deg eggløsning. Du kan bruke kroppens egen indikator, fertilitetsslimet (les mer her), bruke daglige temperaturmålinger (BBT-skjema), eller kjøpe eggløsningstester.

Les mer om akupunktur ved eggløsningen

Les mer om hvordan eggløsningstest fungere! kjøp det her!

Fertilitetslimet et tegn på eggløsning!

Endring i konsistensen og økning av kvantiteten på kvinnens fertilitetsslim (som i en 28 syklus starter ca dag 7) er en indikasjon på at eggløsningen nærmer seg om ca 6-7 dager. Endringer i konsistensen og mengden på fertilitetsslimet vil fortelle når det nærmer seg eggløsningen.

Les mer om det optimale fertilitetsslimet 

En spermie lever inntil 5 dager!

En spermie lever inntil 5 dager, mens ett egg lever ca 12-24 timer. Derfor vil det være naturlig å ha samleie flere ganger fra noen dager før eggløsningen! Spermien er svømmedyktig.

Orgasmer kan hjelpe transporten av spermier!

Sammentrekninger i den glatte muskulaturen i livmoren påvirker den største delen av spermier og  transporten av spermiene gjennom livmoren og egglederen. En (eller flere) orgasme(r) vil derfor hjelpe til med transporten, da musklene i livmorveggen trekker seg sammen flere ganger.

Akupunktur for optimal menstruasjonssyklus

Det kan være mye stress forbundet med å prøve finne ut når eggløsningen din er. Så fortvil ikke, men bruk den metoden som faller naturlig for deg. Vi har god erfaring med menstruasjonssykluser, eggløsnings indikasjoner og vi kan hjelp deg på vei. 

Vi behandler deg utifra hvor du er i syklusen! Les mer om akupunktur og menstruasjonssyklusen fire faser!

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Hvordan kan akupunktur fremme syklusen

I følge Evidence basert akupunktur hevdes det at akupunktur kan øke blodgjennomstrømning  til eggstokker og eggstokkene gjennom stimulering av ulike akupunkturpunkter som ligger i hudområder som er relatert til kjønnsorganene.

Akupunkturbehandlingen har som hensikt å redusere stress. Stress i form av forhøyede nivåer av kortisol kan forstyrre menstruasjonssyklusen men også tidspunktet når det befruktede egget er på vei til å feste seg.

Vi har avdelinger i Oslo, Sørlandet og Trondheim. 

Ønsker du akupunktur i Arendal/ avdeling Sørlandet ( klikk på linken)

Ønsker du akupunktur i Trondheim ( klikk på linken )

Les mer om; stresshormonet kortisol påvirker fertiliteten

Les mer om; hvordan kan stress påvirke fertiliteten

Les mer om akupunktur og fertilitet

Ring oss for en uforpliktende samtale, eller bestill time

Ring nå

1. http://americanpregnancy.org/getting-pregnant/cervical-mucus/

Velkommen til oss!

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg