Akupunktur for å bli gravid

Mange søker akupunktur for å få hjelp til å bli gravid

Skrevet av akupunktør Kristine Finkenhagen

Mange oppsøker idag akupunktur for å få hjelp til å bli gravid. Akupunktur er en del av klassisk kinesisk medisin, kinesisk medisin er flere tusen år gammel kunnskap og praksis og som er mye forsket på idag. Akupunktur har hjulpet kvinner og menn for å bli gravide i flere 1000 år.

Enten om du prøver å bli gravid i naturlig syklus eller i forsøk av IVF forsøk vil hensikten være å optimalisere syklusen. Gode kostvaner henger sammen med fertilitet, og med alder og stress nedprioriteres den gode sirkulasjonen til de reproduktive organene. Ved å anvende akupunktur, kan dette bidra til å øke blodsirkulasjonen til eggstokker og livmor.

 

Les  også; ofte stile spørsmål angående akupunktur, fertilitet og IVF

Les også: kan akupunktur hjelpe ved IVF

Les også: vi har samarbeid med AVA Scanfert- klinikken lover baby garanti- eller pengene tilbake!

 

Forbered deg ved å planlegge neste eggløsning

Idag kan du kjøpe eggløsningstest til hjemmebruk. En eggløsningstest kan hjelpe deg med å finne de dagene du er mest fruktbar. På nettbutikken fertil.no kan du kjøpe ulike former for hjemmetester!

Dersom du skal inn i et IVF forsøk eller skal ha eggdonasjon, anbefaler vi akupunktur 3 måneder før forsøket, der akupunktøren har som hensikt å optimalisere menstruasjonssyklusen.

Dersom du har en tidlig eller sen eggløsning, eller ingen eggløsning vil akupunktøren ha som hensikt å prøve å «lande» eggløsningen på dag 14. Dersom du har nettopp bestemt deg eller har prøvd å bli gravid lenge, kan du finne relevant informasjon på vår bloggside. På nettsiden kan du få tips å råd om hvordan du kan booste fruktbarheten, alt fra mat, livsstil og generelt om fertilitet.

Les også akupunktur for eggløsning og uregelmessig menstruasjon

Les også ; spørsmål og svar ved eggdonasjon

Les også: eggkvalitet og Q10

Forbered deg på å bli gravid med en sunn diett

Her er det mye informasjon ute og går. I følge kinesisk medisin er en middelvei ofte en god vei. På klinikken gir vi råd dersom det er spesifikke tilstander å ta hensyn til som kan være årsak til ufrivillig barnløshet.

Fordøyelsessystemet er viktig med tanke på næringsopptak til viktige funksjoner både til egget og produksjonen av spermier. Der vitaminer og mineraler har en viktig rolle for å hindre skade på eggceller og spermier.

Les også; Disse matvarene kan gi bedre fertilitet

Det er viktig med helkorn og karbohydrater av riktig type, spis sunt fett, proteiner, vitaminer  og mineraler. Dersom du er overvektig anbefaler vi deg å gå ned i vekt som endel av din forberedelse på å bli gravid.

Les også; fertilitetsfremmende urter

Les også: Ta vare på forholdet ditt først

For mannen, forbered deg for å få bedre spermkvalitet

På klinikken har vi en mannlig akupunktør med lang erfaring med infertilitet hos mannen. Forskning har vist at akupunktur kan påvirke spermiene hos mannen.  Da akupunktøren har som hensikt å øke blodgjennomstrømning til penis, testikler og prostata.

Dersom du vet dere skal inn i et IVF forsøk, anbefales akupunktur både for kvinnen og  for mannen. Det tar 72 dager for spermiene å produseres of fornyer seg, i denne prosessen kan livsstil og akupunktur bidra til bedre svømmere.

Les også akupunktur for bedre sædkvalitet

Les også; jeg er frisk men min partner har dårlig sædkvalitet. Kan akupunktur hjelpe oss?

Lykke til!
Hilsen

Akupunktør
Kristine Finkenhagen

Relaterte innlegg