Jeg er frisk, men min partner har dårlig sædkvalitet. Hvordan kan akupunktur hjelpe oss?

Skrevet av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Dersom du er ung og sunn kvinne og gjennomgår, eller skal gjennomgå IVF på grunn av din partner, anbefaler vi akupunktur for dere begge. Dersom infertiliten er hos mannen, er det ikke mye akupunktur kan gjøre for deg. Med mindre du er stresset over situasjonen , bør du vurdere akupunktur sammen med IVF.

Mange velger å benytte seg av akupunktur når de skal gjennom et fryseforsøk, dette for å støtte medisineringsfasen for å bygge opp en sunn livmorslimhinne under IVF forsøket. Samt som vi har som hensikt å anvende akupunkturpunkter som i teorien skal kunne gi mer blodgjennomstrømning til livmor ved innsettingen. Dette gjøres ved at det plasseres nåler i hudområder som har nerve relasjon knyttet til eggstokker og livmor.

Les mer om hvorfor det er viktig med økt blodgjennomstrømning til livmor og eggstokker

Gaute Mehl er akupunktør med lang erfaring innenfor infertiliet hos mannen, og lang erfaring av behandling av par.  Han tar deg i mot enten om du har fått påvist dårlig sædkvalitet, eller om du er i påvente av en utredning. I kinesisk medisinsk teori kan akupunktur bidra til å påvirke testosteronent hos mannen.

Nå kan du kjøpe hjemmetest for mannen! Anbefales!

Så hvorfor er det viktig å velge riktig form for akupunktur ved fertilitet?

Dersom du velger å kombinere akupunktur for å bli gravid. Bør du gå til en akupunktør som har fordypning og erfaring innenfor fertilitet. Akupunktur er dessverre ingen beskyttet tittel idag, og det finnes flere akupunktur former. Det er forvirrende for pasienter å vite hva som er tradisjonell kinesisk akupunktur, og dessverre er det få som vet dette. På klinikken anvendes tradisjonell akupunktur, som inngår i kinesisk medisin.

Hvem andre bruker nåler som behandling?

Idag er det mange aktører som anvender nåler i sin praksis! Eksempel på dette kan være nada akupunktur (øreakupunktur), akupunktur som anvendes av fysioterapeuter, naprapater og kiropraktorer. Med dette er det derfor viktig at du vet hva slags akupunktur du velger som metode dersom du ønsker å kombinere akupunktur sammen med IVF!

Terapautene på AJK klinikken har alle godkjent bachelorgrad i akupunktur og medisin grunnstudium!

Les også; akupunktur og mannlig fertilitet.

Du kan besøke nettsiden fertil.no  for info om ulike hjemmetester 

Ønsker du time hos Gaute Mehl kan du gå inn på online booking, eller ringe oss på 22 200 100. Har du spørsmål kan du også sende oss en mail på post@ajk.no. Vi kommer med en rask tilbakemelding.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Velkommen til oss på AJK klinikken

Hilsen

Akupunktør

Kristine Finkenhagen

1.Bensoussan A., Vital Meridian. Churchill Livingstone, Melbourne, 1990, s. 112.

Relaterte innlegg