Akupunktur under embryo-utviklingen

Embryoer skal ha et korrekt nummer av celler som korresponderer på dagen relatert til utviklingsperioden

Akupunktur ved embryo hatching- den første fødselen

Skrevet av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Dårlig kosthold, stress og alder kan ha en innvirkning på eggkvaliteten. Med alder og stress reduseres blodsirkulsjonen til eggstokker og livmor. Dette kan blant annet påvirke eggkvaliteten hos en fertil kvinne, som igjen kan påvirke kvaliteten over embryo- utviklingen ved et eventuelt IVf forsøk. Dersom du er under et IVF- program , anvender ulike klinikker ulike medisinske behandlingsprotokoller, men også ulike embryo graderingsmetoder.

Men felles for deres prinsipper er;

  • Embryo skal ha et visst korrekt nummer av celler (blastomeres), som korresponderer på dagen relatert til utviklingsperioden.
  • Embryoene skal ha så lite fragmentasjon som mulig.

Utviklingen av et embryo i klinikk!

Utviklingen av et embryo skal normalt dele seg hver 18- 20 time. Kjernene smelter sammen og de genetiske kodene blir til et nytt menneske. Inne i egget ligger det to like store kjerner. Den ene er det oppsvulmede sædcellehodet med massens arvemasse, den andre er eggets kjerne med kvinnen sarvemasse. De 2 kjernene har 23 kromosomer hver.

Det første døgnet, skjer den første celledelingen etter at befruktningen har funnet sted. Ved det andre døgn ruller egget ved hjelp av slimhinnens flimmerhår videre inn i egglederen. Ved dag 3-4 fortsetter celledelingen, tidlig i morulastadiet, nå er egget 16- 32 celler.

Ved dag 5 er celleklumpen blitt en blastocyst, der den deler sef i to cellemasser, embryo til venstre og morkaken til høyre. I naturlig syklus vil har blastocysten forlatt egglederen og kommet ut i livmoren på dag 6.

Før blastocysten lander trekker den seg sammen og svulmer opp igjen minst tre- fire ganger for å kvitte seg med eggeskallet. Under den såkalte klekkingen ruller blastocystenrundt inne i livmoren og støter mot den mye livmorslimhinnen. Ved dag syv tar den ømtålige cellemassen.

Saktere eller raskere deling kan mulig vise til kromosonale defekter eller signalisere metaboliske feil. Fragmentene er definert som”splinting” som inneholder celler som er på vei til å bli ødelagt.

Forskning har vist at alvorlig fragmentsjon er assosiert at embryoet ikke fester seg til livmoren, og redusert sjanse for blastocyst formation.

Les mer om embryo- hatching

Viktige indikasjoner for akupunktøren

De fleste pasienter liker å vite kvaliteten på deres embryoer. Dette er også viktig informasjon for fertilt akupunktøren. Både tidligere og nåværende graderingen av embryo- utviklingen er viktige indikasjoner for akupunktøren, i forhold til hvilke akupunktur behandling som skal utføres. Du bør informere om hvordan du har respondert på medikamentene, eksempel har dine folikler

  • vokst for fort,
  • for sakte
  • ujevnt.

Målet for akupunktur behandlingen vil være å støtte medikamentene slik at embryoene utvikler seg i jevnt tempo. Annen informasjon som kan være relevant for behandlingen, er hvordan dine forrige behandlinger har vært i forhold til medisneringsfasen og dine forrige forsøk.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Akupunktøren bør vite om dine tidligere eller nåværende

Hovedrollen til fertilit akupunktøren er å behandle gjennom de ulike fasene under IVF- programmet. Akupunktøren bør ha et hovedområdet når det kommer til IVF- programmet ditt. Akupunktøren skal kunne hjelpe til deg/ dere til å forstå deres situasjon og tester, samt bistå under alle aspektene ved assistert befruktning. Du bør også forvente at akupunktøren kommer med forslag til livsstilsendringer knyttet til din/ deres spesifikke situasjon.

  • Embryo- utvikling
  • Hvor mange embryoer ble befruktet
  • Hadde/ har embryoene framentasjoner
  • Settes det inn et embryo som er 2 dager gammelt, eller en blastocyst.

I denne videoen kan du befruktningen av flere eggceller ved assistert befruktning

Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe, eller ønsker å bestille time

Ring nå

Velkommen til oss!

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg