Akupunktur ved sen eggløsning

Sen eggløsning kan oppstår når folliklen bruker lenger tid på å få nok substanser av hormoner østrogen for å nå modenhet. Eggløsning blir forsinket og syklusen blir lang.

akupunktur ved sen eggløsning
Skrevet av Kristine Finkenhagen

Hva skjer under follikelfasen

I din follikelfase vil som regel en follikel bli den dominante folliklen som slipper egget. Da den dominante folliklen mest sannsynlig har mer FSH reseptorer og kanskje bedre blod sirkulasjon. Den dominante folliklen vil være den første som produserer østrogen. For at hjernens hormonsenter skal produsere FSH, må det være en hvis mengde med østrogen. I normal syklus vil det være flere blodårer i den dominante follikel, sammenlignet med alle de andre folliklene.

Hva hvis jeg har sen eggløsning?

Sen eggløsning kan oppstå når folliklen bruker lenger tid på å få nok substanser av hormoner som østrogen, og FSH for å nå sin modenhet. Eggløsning vil derfor bli forsinket og menstruasjon syklusen blir lang.

I vestlig medisinsk perspektiv vil en sen utvikling av den utvalgte follikelen, få en sen østrogen produksjon eller redusert sensitivitet av stimuleringen av FSH. Den dominente follikel kan også ha en dårligere FSH produksjon fra hypofysen.

I noen tilfeller kan egget også utvikle seg normalt, men eggløsningen blir fortsatt forsinket. I et slikt tilfellet kan egget være overmodent. I tradisjonell kinesisk medisin kan denne tilstanden oppstå som følge av balansen mellom timingen av den hormonelle kontrollen ved eggløsningen.

Les mer om vil akupunktur få meg til å respondere på IVF medikamentene selv om jeg har høye nivåer av FSH, er i tidlig overgangsalder og har dårlig egg reservoarer?

Les mer om akupunktur ved uregelmessig eggløsning og manglende menstruasjon

Hva kan akupunktur hjelpe dersom jeg har sen eggløsning?

Først å fremst er hensikten ved behandlingen å optimalisere din syklus ved å få regulert din syklus, slik at eggløsningen kan komme tidligere og regulere dine hormoner. Som en del av behandlingen vil fertilitet akupunktøren ha som hensikt på å øke blodgjennomstrømningen til eggstokkene, slik at folliklene får tilgang til næring, oksygen og hormoner. I teorien er det grunn til å tro at dette kan styrkera relasjonen mellom eggstokkene og hormon-senteret ( HPO- aksen ).

Akupunktøren anvender små og tynne nåler for å stimulere akupunkturpunkter som ligger i samme nerve relasjon som til eggstokker og livmoren. Dette skal i følge forskningsbasert teori regulere hormon-senteret og eggstokkenes signaler og blodsirkulasjon til kjønnsorganer.

Les mer om akupunktur ved eggløsningen

Ønsker du å bestille en time i Oslo, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå Kystklinikken

Stress og fertilitet og sen eggløsning

Samtidig vil akupunktøren ha fokus på å redusere stresshormoner ( kortisol, prolaktin ). Da for høyede nivåer av stresshormoner kan forstyrre hormonbalansen. Dersom eggløsningen er sen på grunn av alder, er det vesentlig viktig med økt blodsirkulasjon til eggstokker.  En redusert blodsirkulasjon er gjerne forbundet med  alder og vedvarende stress.

Cellene i kroppen bli byttet ut ca hver 3 mnd, men egget som kvinnen er født med vil aldri fornyes. Alle celler i kroppen blir utsatt for oksidativt stress ( dette kan skade cellene i kroppen, dette skjer når antioksidant-forsvaret ikke strekker til ). På grunn av dette, anbefaler vi vitamin og mineral tilskudd for å beskytte dine egg-reservoarer.

Les mer om sammenhengen mellom stress og fertilitet

Les mer om hvordan stress kan påvirke fertiliteten

Les mer om valg av akupunktør

Ring oss for en uforpliktende samtale, eller bestill time

Ring nå

Vi tilbyr akupunktur i Oslo, Porsgrunn/ Stathelle og Trondheim.

Ønsker du akupunktur ved fertilitet i Tronheim ( klikk på linken)

 

Velkommen til oss!

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Relaterte innlegg