Akupunktur ved tidlig overgangsalder eller manglende menstruasjon

Skrevet av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Det er mange kvinner og par som kan ha vanskeligheter med å bli gravide av ulike årsaker, og prøver akupunktur eller alternativ behandling for å bli gravide. Idag er det mange som har det som deg. Dette gjenspeiler de lange køene i det offentlige og flere går over til det private eller velger å kombinere akupunktur ved sin akupunkturbehandling.

På klinikken møter vi kvinner og par som har vært igjennom utallige IVF forsøk og som kjenner seg motløse. Det kan være tungt og gå igjennom flere forsøk for å bli gravide, uten å lykkes.

Følelse av ensomhet eller sorg etter å ikke kunne bli gravid

Kanskje har du nettopp startet med å bli gravid, eller kanskje har du prøvd mange ganger før, og hver gang opplever du enda en skuffelse. Tanker og følelser rundt skuffelsen og redselen over å ikke bli gravid.

Tanker som hvorfor akkurat jeg, har jeg ventet for lenge, er tiden gått meg forbi. Dette er følelser og tanker som du kanskje kjenner deg igjen i. Sorgen og frustrasjonen over å ikke bli gravid, kan gi gro bunn til følelser av mislykkethet og depresjon. For mange kvinner blir det medisinske svaret IVF, IUI, donor egg og medikamenter og andre prosedyrer som kan føles unaturlig.

Med redselen for tiden som går deg forbi, er det naturlig å være redd for at eggkvaliteten svekkes. Kanskje har du fått høre at du har dårlig eggkvalitet og at IVF eller eggdonasjon vil være ditt eneste alternativ for å bli gravid.

For noen kvinner kan det være et faktum at infertiliteten skyldes manglende eggløsning, eller fått sjokk beskjeden om  tidlig overgangsalder. Vi møter alle versoner. Det er klart det å ikke bli gravid og følelse av ensomhet, kan være stressende og belastende å gå igjennom, der en følelse av at tiden og klokken går fra deg.

Akupunktur kan virke stressreduserende

Akupunktur kan virke stressreduserende ved at du får akupunkturbehandling som kan gi en følelse av ro. Samtidig som akupunktøre  i forkant og under akupunktur behandlingen snakker med deg om det som måtte plage og stresse deg.

Under akupunkturbehandlingen anvendes punkter som har til hensikt å kunne bidra med å roe ned stresset rundt det å ikke bli gravid.

Les også hvordan stress kan påvirke fruktbarheten

Akupunktur ved dårlig eggkvalitet!

Med alderen vet vi at eggkvaliteten blir dårligere og at egg- reserven reduseres. Innen forskningen har forskerne funnet ut at akupunktur kan øke blodgjennomstrømningen til eggstokkene. Vi kan dessverre ikke gjøre noe med eggkvalitet, men ved å øke blodgjennomstrømningen til eggstokkene, kan eggene få  tilgang til næring, oksygen, hormoner etc.  En hypotese er at akupunktur kan også virke positivt ved et IVF forsøk, eller embryooverføring, da akupunktur kan øke blodgjennomstrømmen til eggstokker og livmor.

Dersom du vurderer eller skal gjennomføre et eggdonasjons forsøk, vil vi ha som fokus å anvende akupunktur punkter som har vist i kliniske forsøk å øke blodgjennomstrømningen til livmor og livmorslimhinnen. Les mer om akupunktur og dårlig eggkvalitet

Les også; Vil akupunktur få meg til å respondere bedre på IVF medikamentene selv om jeg har høye nivåer av FSH, er i tidlig overgangsalder og har dårlige ovarier reserver?

Les også Anna fikk beskjed om at hun hadde AMH på 1

Akupunktur, tidlig overgangsalder, eller eggstokksvikt

Vi møter kvinner som har fått sjokk beskjeden om at hun er i tidlig overgangsalder eller har eggstokksvikt, mange opplever en sorg og stress over at dem har liten tid til å få sine egne barn. Mens andre kvinner kan ha ventet for lenge og er for gamle for å få sine egne barn. I disse tilfellene for dem høre av sin lege at den eneste løsningen for å bli gravid er donor egg. Vi møter mange kvinner med ulik problematikk

Ring oss for en uforpliktende samtale

Ring nå

Alternativet om eggdonasjon kan for mange kvinner oppleves som skam, tabu og ikke minst sorg over å ikke kunne bære frem sitt eget barn med sine egg. Dette kan være en prosess og fordøye og vanskelig å akseptere. Kvinner i tidlig overgangsalder har som oftest tynn livmorslimhinne, og dårlig eggreserver.

Akupunktur kan være et godt alternativ i forsøk på å redusere plagene i forbindelse med overgangsalder. Dersom du vurderer akupunktur, kan akupunktur benyttes som et supplement, eller som et alternativ til hormonbehandling.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Les også; Jeg skal i gang med fryseforsøk, men min lege har sagt jeg har tynn livmorsslimhinne. Kan akupunktur hjelpe meg?

Ønsker du å prate med en rådgiver om eggdoasjon, kan du ringe 21 95 51 70, ved AVA- Peter Clinic»

Det kan være vanskeligere å akseptere ditt valg om eggdonasjon, ettersom eggdonasjon ikke er lov i Norge. Mange kvinner har det kanskje samme som deg, kanskje har du prøvd IVF med dine egne egg men dette lyktes ikke pga kvaliteten på eggene, eller sæden.

Siden eggdonasjon ikke er lov i Norge, må kvinner (enten enslig, eller pga alder, par av samme kjønn) reise utenlands for å få sitt barneønske i oppfyllelse. AVA-Peter Clinic er en del av det internasjonale AVA- klinikkene, men AVA- Peter er kjent for sitt enestående egg donorbase hvor dem også tilbyr baby garanti. Klinikken tilbyr både eggdonor men også embryodonasjon( ferdig befruktet egg).

Les mer om AVA- Peter ved å klikke på linken

Babygaranti hos AVA- Peter Clinic, eller pengene igjen!

AVA- Peter har etter 20 års praksis utviklet å fått frem rangerende resultater, på deres eggdonasjon eller embryodonasjon. AJK klinikken har kompetanse ved å anvende akupunktur i forkant og under ditt eggdonasjons program.

Programmet er utviklet i samråd med legene hos AVA- Peter. Dersom du/dere ikke blir gravid etter eggdonasjons forsøk betales 70% tilbake. I forkant av programmet anbefales akupunktur for å optimalisere din syklus og støtte syklusen der du er hen i forløpet, før du starter din medisineringsfase under ditt eggdonasjonsprogram.

AJK klinikkens akupunktører samarbeider med din lege hos AVA- Peter!

AJK klinikken har kunnskapen og kompetansen til å følge eggdonor protokollen, eller IVF protokoll i kombinasjon av akupunktur, protokollen er også i samråd sammen med legene hos AVA- Peter clinic.

Terapeutene hos AJK- klinikken anvender akupunkturpunkter som skal i følge evedens akupunktur øke blodgjennomstrømning til livmor og eggstokker . Vi legger opp akupunktur behandlinger som følger Ava- Peter clinic medisinsk protokoll.

Hos AVA- Peter klinikken kan du velge ut din eggdonor fra AVA- Peters detaljerte eggdonor base. AVA- Peter er den eneste klinikk i Europa som gir deg mulighet til å velge eggdonor selv. For mer informasjon kan du gå inn på avapeter.com

Håper du finner fred uansett i hva som måtte være ditt valg!

Velkommen til oss

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Relaterte innlegg