Underlivssmerter og akupunktur

Det er mange kvinner som opplever underlivsmerter. Mange kvinner med denne type underlivsmerter har fått fjernet livmor og eggstokker.

underlivssmerter og akupunkturs
Av Kristine Finkenhagen

Underlivssmerter

Smertefullt underliv er et lite dokumentert problem og er som regel tabubelagt. Stram skjede er et sammensatt problem, og kan være en kombinasjon av krampe opplevelser eller svie i skjeden.

Stress med mye kontroll og psykisk stress er som oftest knyttet til denne type smerte problematikk. Dette er som regel en misforstått kvinnelidelse.

Mange kvinner som plages av underlivssmerter har fått fjernet livmor og eggstokker, fordi man trodd at dette ville skulle hjelpe. Desverre for kvinner som har fjernet dette, kan dem likevel oppleve underlivs smerter. Dette kan være tøff situasjon for unge kvinner å oppleve. Gjennomsnitt alderen er mellom 20 og 30 år. 

Idag er det mange kvinner som er plaget med endometriose som får tilbud om å fjerne livmoren.

Les mer om endometriose 

Psyksisk stress og stram bekkenbunn

Stram bekkenbunn/ vulva kan sees i sammenheng med stressbelastende hendelser i livet. Eksempelvis kan overgrep være en årsak til at man kan ha stram bekkenbunn/ vulva.  

Les mer om hvordan håndtere negative tankemønstre

Les mer om når bekymringen og angsten tar over!

Les mer om gestaltterapi hos AJK Oslo  klinikken

Andre årsaker til smerter i underlivet kan være

Det finnes en muskelhukommelse i bekkenbunnsmuskelaturen som kan gi underlivssmerter

 • Gjentatte soppangrep og bruk av antibiotika som kan ha gjort skjeden tørr, da den har påvirket den naturlige balansen i skjeden. 
 • Bruk av P-piller eller P- stav, da dette påvirker østrogennivået. Lavt østrogennivå kan gi tørrhet i slimhinnene og kan gi «sprukkene» slimhinner i og rundt skjeden.
 • Dårlig blodsirkulasjon i bekkenet kan og være en årsak til smertefullt underliv. 
 • Ekstrem anspenthet i hele kroppen, da spesielt i bekkenbunnsmusklene
 • Erfaring med samleie utenfor sine grenser
 • Tidlig debut
 • Nerverot irritasjon til bekkenbunns muskelaturen
 • Ekstremt smertefulle fødseler
 • Voldelig partner-nåværende eller tidligere
 • Tidligere seksuelle overgrep
 • Muskelknuter
 • Endometriose

Les mer om muskelknuter i livmoren, mat og fertilitet

Les mer om kunsten og be om hjelp

Kroppen og hjernen husker

Hjernen består blant annet av et overlevelsessenter, såkalt det limbiske systemet. Dette er et system i hjernen som varsler fare, men er og ansvarlig for kroppens værende. Hjernen og kroppen kan huske opplevelser som aktiverer dette senteret. Dette kan være lukt, lys, lyd, og berøring, alarmen kan i noen tilfeller slå seg på, uten at du husker selve minnet.  Når alarmen er på kan dette gi ulike kroppslige symptomer.

Hvordan er din innstilling til livets forandring?

Les mer om akupunktur for søvn

OBS! Når man jobber med kroppen og traumesensitive temaer, kan ting komme opp. Det er derfor viktig å ha tilgang til psykolog eller lege.

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

Hva skjer under akupunktur konsultasjonen

Under konsultasjonen snakker vi om plagene dine og hvordan du opplever dette. Terapautene gir veiledning i metoder som har som hensikt å bedre livskvaliteten og stressmestring. Vi vet at dette problemet kan være sammensatt. Og siden dette er såkalt psykosomatisk, vet man heller ikke hva som kan ha trigget underlivssmertene.

Ønsker du å bestille en time i Oslo ?

Bestill nå

Som en metode anvender vi akupunkturpunkter som skal i teorien være beroligende, samt som akupunkturen har som hensikt å redusere generelle spenninger i kroppen.

Vi har som hensikt å øke blodgjennomstrømningen til kjønnsorganer og bekkenbunnsmusklene. Dette gjør vi ved å anvende akupunkturpunkter som har en direkte nerverelasjon til de respektive ulike organene og nervene som innerveres til bekkenbunnsmuskulaturen.

I denne videon kan du se et av akupunkturens største smertepunkter. Vi anvender ulike akupunkturpunkter som utifra din spesifikke symptomer og diagnose i tråd med nevroligske prinsipper.

Les mer hva er forklaringen ved akupunktur

 

Ønsker du å bestille en time i Oslo ?

Bestill nå

 

Kontaktsskjema

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg