Hva hvis min lege har sagt jeg har dårlig eggkvalitet

Skrevet av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Med alder reduseres sjansen for å bli gravid. Dette skyldes de normale endringene som oppstår ved aldring. Kvinner er født med et visst antall egg, og det dannes ingen nye gjennom kvinnens liv, med tiden faller eggene jevnt over tid.

Etterhvert som kvinnene blir eldre faller kvaliteten på eggene også. Hver kvinnes kropp har sin hastighet og det kan derfor være også vanskelig å vite sikkert hvordan din fruktbarhet er om 10 år fra nå!

På klinikken får vi mange spørsmål om akupunktur kan hjelpe ved dårlig eggkvalitet, dersom kvinnen gjennomgår et IVF forsøk. Vi får spørsmål om hvordan akupunktur bidra til et vellykket forsøk. Når en lege snakker om dårlig eggkvalitet, refereres dette vanligvis tilstanden til det kromosomale eller mitokondrielle, DNA.

Eggkvalitet og tilgang til god blodsirkulasjon

Hos kvinner i slutten av 30 årene, kan det være en tendens at DNA i mitokondriene kan vise en effekt av mange års skade. Dette kan også gjelde kvinner med PCOS og endometriose. Men forskning har på den andre siden har vist at egg som har tilgang til økt blodsirkulasjon og oksygen, er viktig. Og vi vet at blodsirkulasjonen er redusert hos eldre eggstokker.

Defekter i DNA kan føre til utilstrekkelig energi, som igjen kan kompromittere embryoets vekst og overlevelse de første dagene, jo mer energi egget har er avhengig av om egget fester seg eller ikke. Det er derfor viktig med økt blodsirkulasjon til eggstokker og livmor, for å levere viktige næringsstoffer og oksygen som trengs for en optimal follkulær vekst og utvikling.

I de tidlige stadiene av utviklingen av folliklen, trengs det store mengder energi slik at embryoet modner og vokses til et sunt embryo.

Forbered deg ved å planlegge neste eggløsning

Idag kan du kjøpe eggløsningstest til hjemmebruk. En eggløsningstest kan hjelpe deg med å finne de dagene du er mest fruktbar. På nettbutikken fertil.no kan du kjøpe ulike former for hjemmetester!

Akupunktur kan gi økt blodgjennomstrømning til eggstokkene

Akupunktur kan gi økt blodgjennomstrømning til livmor

Akupunktur ved DNA skade, og øking av blodsirkulasjon til livmor

Dersom det er DNA skade i forbindelse med alder, er det lite akupunktur kan gjøre. Men på den andre siden vet vi at akupunktur øker blodstrømmen til eggstokkene, og dermed styrker næringen ved å utvikle follikelen.

Eggløsning fra follikler med optimal blodtilførsel og oksygeninnhold har høyere befruktningsrate og utviklingspotensialet til bedre IVF utfall2.

I følge akupunktur medisinsk teori kan elektro- akupunktur, med ulike punkt kombinasjoner med en bestemt frekvens av milde elektroniske pulser og bidrar til å øke blodstrømmen. Hypotetisk kan dette forbedre potensialet til å kunne befrukte embryoet. I følge kinesisk medisinsk teori vil dette bedre blodsirkulasjon, samt forbedret næring og oksygentilførsel til folliklene.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Det blir forsket på dette idag, men på grunn av forskriften i markedsføringsloven er alternative behandlere begrenset til å vise resultater.

Så hvorfor er det viktig å velge riktig form for akupunktur ved fertilitet?

Dersom du velger å kombinere akupunktur for å bli gravid. Må du gå til en akupunktør som har fordypning og erfaring innenfor infertilitet. Akupunktur er dessverre ingen beskyttet tittel idag, og det finnes flere akupunktur former.

Det er forvirrende for pasienter å vite hva som er tradisjonell kinesisk akupunktur, og dessverre er det få som vet dette. På klinikken anvendes tradisjonell akupunktur, som inngår i kinesisk medisin praksis sammen med evedens basert akupunktur.

Les også viktigheten over å velge riktig form for akupunktør med riktige kvalifikasjoner

Terapautene på AJK klinikken har alle godkjent bachelorgrad i akupunktur og medisin grunnstudium!

Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe, eller ønsker å bestille time

Ring nå

På klinikken anvender vi akupunkturpunkter for din eggstokkrespons

I forhold til å øke ovarienes respons kan du kanskje vurdere et mer omfattende behandlingsopplegg før neste IVF syklus, som innebærer akupunktur og relevante livsstil endringer.

Lykke til med forsøket, og velkommen til oss!

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Relaterte innlegg