Eggdonasjon

Mange kvinner velger eggdonasjon etter flere år med prøving med egne egg. For andre kvinner er det fysiologiske helsemessige årsaker som gjør at yngre kvinner ikke kan få barn med egne egg.

eggdonasjon
Av Kristine Finkenhagen

Vi tilbyr akupuntur ved eggdonasjon

Eggdonasjon har vært for mange knyttet opp til personlige og etiske dilemmaer. Mange følelser er knyttet til at man ikke klarer å få egne barn med egne egg, og at det ikke har vært lov i Norge.

På klinikken møter vi mange kvinner som har prøvd å bli gravid over flere år, og velger en annens kvinnes egg fremfor sine egne.

Les mer om hvordan forholde seg til usikkerheten rundt det å ikke bli gravid

Eggdonasjon versus eggadopsjon

Er du en av dem som syntes det er vanskelig å tenke på eggdonasjon som noe negativt eller tabubelagt? Men hva om du tenker litt anderledes på det! Hva om vi bytter ut eggdonasjon, med eggadopsjon. Trenger det da og være så negativt og tabubelagt?

Mange spørsmål melder seg når man vurderer eggdonasjon. For kvinner og par er fysiske trekk viktig, da dem ønsker å føle en slags tilknytning til det valget man har gjort.

Les mer om trygg tilknytning 

Vi har samarbeid med ExSeed health.Ønsker du å ta sædtest hjemme i private omgivelser. Anbefaler vi ExSeed sin hjemmtest. Hjemmetesten er blant annet omtalt i CNN, Sky News og BBC World.

Bruk produktkode1234 og få 10%. Les mer om testen her.

Viste du at mors følelser påvirker barnet, og har mye å si på den tidligere tilknytningen?

Det er idag forståelse av hvordan mors påvirkning har på det ufødte barnet. Viste du at mor følelser har mye å si for barnets utvikling emosjonelt, fysisk, og mentalt? Er det genetiske opphave like viktig og tabubelagt, når du vet at du kan forme ditt ufødte barn fra de tidlige barndomsår? Og alt starter med egget du har valgt og bære frem? Dette kommer jeg tilbake til i neste avsnitt.

Les mer om den første tilknytningen i mors mage

Les mer om ta vare på forholdet først

Les mer om hvorfor er endring så vanskelig?

Les mer om spedbarnet kjenner når mor er trist

Eggdonasjon og den første tilknytningen

Den tidlige tilknytningen handler først og fremt om å overleve. Det er denne tilknyntningen som gir den viktige emosjonelle grunnmuren for videre utvikling i barnets liv og inn i voksen alder. Hvordan mor lever, føler, og opplever sine omgivelser er med på å påvirke barnets fysiske, følelsesmessige og genetiske avtrykk.  Det følelsesmessige båndet, kalles tilknytning, og det følelsmessige båndet er unik fra hver enkelt person.

Forskning har vist at tilknytning mellom foreldre og barnet, er spesielt viktig de 2 første leveårene. Det er her hjernestammens strukturer utvikles, og dette er perioden som blandt annet bygger barnets følelesmessige grunnmur. Dette fundamentet danner grunnlaget for fremtidige forhold til foreldre, jevnaldre, partnere og andre mennesker. Og denne prosessen starter i mors mage. (1, 2,3)

Forskning har vist at forholdet mellom spedbarn og foreldre begynner å utvikle seg under graviditeten. Denne tilknytninge utvikler seg minst på tre forskjellige nivåer.

  1. Atferdsmessig
  2. Emosjonell
  3. Kognitiv fungering( f.eks tanker)

Hva gjør vi på klinikken ved eggdonasjon

Med alderen får kvinner endringer i sine hormon nivåer og eggreserver. Barneønsket kan være en stor emosjonell belastning. Denne emosjonelle belastningen kan både ha en innvirkning på kroppens kortisol nivåer, kjønnshormoner, samt endring av blodstrøm til livmor og eggstokker. 

Dersom du skal inn i et eggdonasjons program, anbefaler vi akupunktur i forkant for å jobbe med din syklus og livmorslimhinne. I tillegg til dette, har vi et like stort fokus på å se deg og dine følelser. Da følelsene rundt barne ønsket spiller og en viktig rolle for implantasjon, men og i tidlig graviditet.

Er du under eggdonasjon og er under medisineringsfasen, vil vi ha som hensikt å støtte hormonene og hjelpe til å optimalisere livmorslimhinnen. Dette gjør vi ved å anvender punker som skal i følge evidensbasert teori øke blodgjennomstrømmen til livmoren, og redusere stress. 

Vi anvender punkter som har en direkte nerverelasjon til livmoren. Ved å manipulere nålen, sendes det signaler fra vevet rundt nålen, langs nerven og inntil organet og nervesystemet .

Vi har klinikker i Oslo, Porsgrunn og Trondheim. Velkommen til oss!

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

Ønsker du time hos Kristine Finkenhagen i Porsgrunn

Ring nå

AJK klinikken har samarbeid med O.L.G.A fertility clinic.

Klinikken tar i mot friske kvinner under 51 år. Etter grundig medisinsk undersøkelse tilbyr klinikken behandling med eggdonasjon og embryodonasjon. Og det beste av alt, er at det er ingen vente liste. Klinikken er et av verdens beste klinikker, og lover baby garanti.

Kontakt klinikken oss, dersom du ønsker mer informasjon om O.L.G.A fertility clinic ( tidligere AVA- Peter Clinic )

Skrevet av Kristine Finkenhagen

  1. Teaching attachment behaviors to pregnant woman: a randomized controlled trial of effects on infant mental health from birth to the age of three months
  2. Attachment and bonding during pregnancy
  3. Prenatal attachement
  4. Zimerman et al. (2003)

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg