Smoothie for bedre sædkvalitet

Mat er medisin, dette gjelder også for mannens spermier

Mye helse i smoothie og bra for sædkvaliteten

Skrevet av Gaute Mehl

Smoothie for menn som ønsker å bedre sædkvalitet. Menns sædkvalitet er avhengig av en rekke faktorer. Det er for eksempel ikke uvesentlig for hva menn putter i seg av hverken mat eller drikke skal de opprettholde eller forbedre sædkvaliteten sin.

Samtidig er det viktig å nevne at det tar tid å danne spermier. Man regner med at ta et sted over 70 dager å danne nye spemier. Dette har betydning for deg som mann som for eksempel skal inn i IVF forstå eller selvsagt også vil ha barn på naturlig måte.

Spis sunt og variert kosthold for sædkvalitet

Generelt sett anbefaler vi et variert og sammensatt kosthold for å opprettholde og bedre en god optimal sædkvalitet som mulig. Forskning viser i tillegg at et kosthold rikt på anti oksydanter og mikronæringsstoffer kan forhindre at det dannes spermier med skade på DNA.

Zita West er forfatter, jordmor og akupunktør og leder av en velrennomert fertilitetsklinikk i London. Hun har jobbet med fertilitetsproblemer for både kvinner og menn i en årrekke. Hun har en få legende anbefaling på en smoothie som hun mener kan «booste» sædkvaliteten naturlig.

Oppskrift for smoothie for mannen

  • 1 stor rødbet
  • 1 eple
  • En stilk stangselleri
  • 1 stk gulerot
  • 120 gram frisk Ananas
  • 1 agurk
  • En liten porsjon ingeær

Du kan lese mer om kost her

Mat for bedre fertilitet

Disse matvarene kan gi bedre fertilitet

Sink og selen for bedre fertilitet

Mineraltilskudd for bedre sperm og eggkvalitet

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Relaterte innlegg