Pust og en mini-avspenning

Dersom kroppen vår og sinnet vårt hviler i det vi holder på med, kan følelsen av stress bli mindre og vi bruker mindre energi på det vi holder på med. Pusten og kroppen er de viktigste redskapene våre. Pusten kan vi kontakte når som helst vi trenger det og den kan hjelpe oss å stresse ned.

En mini-avspenning

En mini-avspenninger kan hjelpe deg å redusere engstelse og spenninger med en gang. Du kan ha øynene åpne eller lukket.  Du kan gjøre det hvor som helst, når som helst. Benytt sjangsen mens du venter på noe, om du blir oppbragt eller irritert over noe, prøv det ved smerter eller når du føler stresset kommer krypende. Dersom du er vant til å meditere eller gjøre mindfulness eller avspenning, vil du kjapt føle deg roligere, få tilbake energien og få bedre konsentrasjon. Er du ikke vant til det, så kommer det med trening.

Mini versjon 1:

Lukk øynene, kjenn hvor du er, kjenn kroppen din.  Legg handa di på magen under navlen. Ta et dypt pust, slik at luften strømmer inn gjennom nesen din og ut gjennom munnen din. Du skal føle at magen din hever seg som en liten ballong når du puster inn og senker seg når du puster ut.  Så begynner du å noter deg pusten din akkurat som den er, helt naturlig, den går inn og ut og inn og ut. Med hvert pust blir du mer avslappa.

Mini versjon 2:

Når du puster inn, tell sakte fra 1-4 (si til deg selv «1, 2, 3, 4» ) , når du puster ut så teller du sakte fra 4-1  (si til deg selv «4,3,2,1»). Gjenta flere ganger.

God pust 🙂

Relaterte innlegg