Forbered deg på å bli gravid

Skrevet av akupunktør Kristine Finkenhagen

Mange oppsøker idag akupunktur for å få å hjelp til å bli gravid. Akupunktur er en del av klassisk kinesisk medisin som er flere tusen år gammel kunnskap.

Uansett om du skal igang med IVF eller du forsøker å bli gravid eller du er gravid, har kinesisk medisin mye å tilby. Dersom du skal igang med IVF forsøk, anbefaler vi å behandle i forkant av forsøket med hensikt å klargjøre kroppen til forsøket. Med hensikt for å gjøre kroppen mer mottakelig, men også påvirke din syklus eller spermier.

Erfaringsmessig kan akupunktur hjelpe dere med å bli gravide ved å redusere stress, påvirke sirkulasjonen i kroppen, og ha som hensikt å regulere hormonene. Men dersom du allerede er igang med IVF forsøk for å bli gravid, er det ikke for sent å kombinere IVF behandlingen med akupunktur.

På klinikken behandler vi utifra forsknings protokoller, der vi har som hensikt å støtte IVF behandlingen, enten om du går på spøyter, nesepray eller skal igang med fryseforsøk. Dersom du er på stimulering eller er under en nedregulering , har vi som hensikt å støtte vi behandlingen ved å anvende akupunkturpunkter som kan hypotetisk hjelpe denne prosessen.

Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe, eller ønsker å bestille time

Ring nå

Er du i et fryseforsøk eller skal inn et fryseforsøk, vil hensikten med behandlingen være å påvirke slimhinnene samt redusere stress, Da stress kan påvirke din fertiltet.

les også : Valg av akupunktør

Forbered deg på å bli gravid med en sunn diett

Her er det mye informasjon ute og går. I følge kinesisk medisin er middelvei ofte en god vei. I tillegg så gir vi ofte råd dersom det er spesifikke tilstander å ta hensyn til. Fordøyelsessystemet med næringsopptak er viktige funksjoner. Vi ser ofte pasienter som kommer til oss med  forstoppelse, dårlig matlyst og personer som ønsker råd for et sunnere kosthold. Se også statens anbefalinger når det gjelder kosthold og graviditet.

Les også mat for bedre fertilitet

Følg oss på AJK klinikken på facebook for mer informasjon om fertilitet!

Forbered deg på å bli gravid  – vektnedgang/vektøkning

Overvekt og undervekt kan affisere fertiliteten og bare det å bevege seg riktig,  kan være med på å påvirke eggstokk aktiviteten, forbedre egg og sperm kvalitet og dermed øke fertiliteten.
Erfaringsmessig kan akupunktur hjelpe ved å redusere appetitten og forbedrer metabolismen. Elektroakupunktur og øreakupunktur kan også være aktuelt.

Behandling 1-3 ganger pr uke i 1-3 måneder før ivf.

Akupunktur og eggkvalitet

Eggene trenger god blodsirkulasjon, riktig næring for å utvikles bra. Omgivelsene til eggene betyr også noe. Alder har mye å si for eggkvaliteten og noen pasienter har lav AMH, og forhøyet FSH. Noen ganger er det vanskelig å gjøre noe, andre igjen har bedre tid på seg. Blodsirkulasjon til folliklene og eggstokkene blir  ved aldring redusert og dermed får ikke eggene nok oksygen eller næring.

Under akupunkturbehandlingen settes punkter som er plassert på kroppen som har en direkte relasjon (segmentalt) til livmor, hensikten vil dermed  å øke blodgjennomstrømningen til både livmor og egglederne. Har du uregelmessig eller manglende eggløsning, kan akupunktur stabilisere dette.  Du kan lese mer om hvordan akupunktur kan stabilisere en uregelmessig eller manglende eggløsning. 

På grunn av markedsførignsloven har en hver behandler som ikke er helsepersonell lov til å verken vise til positiv forskning som viser effekt.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Akupunktur for bedre spermkvalitet

Gaute Mehl har lang erfaring med å behandle infertilitet hos mannen. Akupunktur kan gi bedre svømmere og bedre kvalitet hos spermiene. Akupunktur kan også påvirke  testosteron nivået.

Lykke til

Hilsen

Kristine Finkenhagen