Sperm kvaliteten hos mannen har sunket med 50%

Infertilitet er et økende vestlig problem of det er all grunn til bekymring og uro.

Infertilitet er et økende globalt problem og det er all grunn til bekymring og uro.

Akupunktør Gaute Mehl
Skrevet av Gaute Mehl

Sperm kvaliteten har sunket drastisk. Spermier i vestlige land har sunket med hele 50% fra 1970 til 2013 ,-ogdet er all mulig grunn til bekymring og uro.

Når det gjelder fertilitet har det ofte vært kvinner som har blitt viet mest oppmerksomhet, men i økende grad har man den senere tid i økende grad fokusert mer på mannens fertilitet.

Resultater fra nyere meta-studie gir bekymring

I følge den en ny metaanalyse publisert Human Reproduction Update i 2017, er det all grunn til bekymring for utviklingen. Studien peker på en dramatisk utvikling i landene det her er snakk om . Studien er den største oversiktsstudien i sitt slag og er et samarbeidsprosjekt mellom Hebrew University-Hadassah Braun School of Public Health og Community Medicine and the Icahn School of Medicine Mount Sinai.

Sperm kvaliteten har falt med 50% fra 1970- 2013 i vesten

Studien har det blitt av avekket at antall spermier har falt med hele 50 % siden 1970 og frem til 2013 i land i Vesten. Man har funnet nedgangen i Nord Amerika, Europa, Australia og New Zealand.

Mennene i disse landene hadde 52.4 % fall i spermiekonsentrasjon og et fall på hele 59,3 % på det totale antall spermier. Det ble ikke funnet tilsvarende signaler fra land i Asia , Afrika eller Sør Amerika. Metastudien som det her siktes til omfatter hele 185 studier og er det største studien i verden i sitt slag. Forskerne hadde da søkt gjennom 7500 studier verden over.

AJK har samarbeid med ExSeed Health. ExSeed selger hjemmetester som er omtalt i BBC World, CNN, Sky News og i Forbes. Ønsker du hjemmetesten, kan du få 10% ved å anvende produktkode AJK1234

Les mer om ExSeed hjemmetest her

Overvekt, livsstil, sittekultur, kosthold kan sees i sammenheng med nedsatt spermkvalitet

Forklaringen på den den nedsatte sædkvaliteten hos menn i landene det her er snakk om er sammensatt men det pekes på alt fra livsstil, sitte-kultur, overvekt og manglende fysisk aktivitet til forurensing, samt kosthold. Forskerne mistenker også trådløs teknologi .

Du kan lese mer om faktorer som kan påvirke sædkvaliteten her

Ibux kan være knyttet til nedsatt sædkvalitet

Infertilitet og forurenset mat

Les mer om akupunktur og nedsatt sædkvalitet

Ønsker du mer informasjon om akupunktur kan hjelpe?

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg