Akupunktur ved gjentatte aborter

For kvinner som har opplevd spontanabort eller gjentatte spontanaborter er det viktig å bli utredet for underliggende faktor.

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Det å miste noe så kjært som du/ dere har ønsket seg, er en stor emosjonell påkjenning. Og det krever tid til bearbeiding.

Akupunktur ved gjentatte aborter

For kvinner som har opplevd spontanabort eller gjentatte spontanaborter er det viktig å bli utredet for underliggende faktor. I kinesisk medisin er gjentatte aborter et viktig aspekt å undersøke nærme på. Siden abort er en hendelse som forstyrrer kroppens hormoner som følge av  av sjokk, tap og misting av blod, er ikke bare viktig å bearbeide sorgen men også styrke og forberede kroppen til et nytt svangerskap.

Dersom du har gjennomgått flere eller nylig abort er det viktig at du gir deg mulighet til å bearbeide tapet, men ikke minst beholde håpet og ha troen på et nytt svangerskap. Mange kvinner velger å benytte seg av akupunktur både for bearbeidingen av sorgen og den store påkjenningen, men også for å forberede seg til en ny graviditet.

Ved en ønsket graviditet er det mange kvinner som velger å benytte seg av akupunktur, for å støtte kroppens naturlige prosesser under tidlig graviditet. For eksempel vil det være viktig å støtte din syklus i for å opprettholde gode nivåer av ditt progesteron og østrogen, noe som spiller en avgjørende rolle for svangerskapet.

Mange kvinner ønsker å benytte seg av akupunktur for å stresse ned. Dersom du har opplevd gjentatte aborter, er det viktig at du kontakter din lege for å utelukke ulike tilstander som kan forårsake arborter.  Dersom du er gravid kan det være hensiktsmessig å roe ned, da stress kan ha en innvirkning på hormoner og blodsirkulasjon. Forhøyede nivåer av kortisol kan blant annet påvirket dine progesteron nivåer. Da kortisol har som evne å binde seg på «reseptorene» til progesteronet. I vestlig medisin gis progesteron tilskudd for å forhindre tidlig aborter.

Dersom du har et jobb der du blir utsatt for kjemikalier, eller det er psykososiale forhold på jobben som gjør at det er fare for stressreaksjoner. Har du krav til tilrettelegging eller svangerskapspenger, dersom arbeidsgiver ikke klarer og tilrettelegge.

Ulike årsaker til gjentatte aborter

Det kan være ulike årsaker til gjentatte aborter. Dersom du har vært i gjennom flere aborter og vurdere akupunktur, vil det være nødvendig at du går til din lege for å sjekke eventuelle

 • diagnoser eks ditt stoffskiftet,
 • om du kan ha lave nivåer av progesteron
 • mangler i form av vitaminer og mineraler
 • hormonelle ubalanser ( det blir ikke produsert nok progesteron fra det gule legemet, lave nivåer av progesteron er assosiert med aborter )
 • lav AMH/ eggkvalitet.
 • har du i tidligere svangerskap opplevd å ha små blødninger under svangerskapet kan dette være tegn til at du kanskje kan ha lave nivåer av progesteron og østrogen.
 • stress
 • en historie med tynn livmorslimhinne
 • for mye/ lite kroppsvekt
 • autoimmune sykdommer
 • infeksjoner ; mange kvinner går med infeksjoner som de ikke vet om. Som regel må du be om infeksjons prøve hos din lege. Bakterier som eks klamydia, bakteriell Vaginose eller mykoplasma bakterier er infeksjoner som kan forårsake abort.

Kosthold som kan styrke svangerskapet

Mat er medisin! I kinesisk medisin legges det vekt på mat og hvordan maten blir tilbredt. Tilbredte matvarer sees i kinesisk medisin som mer nærende og snillere mot fordøyelsessystemet. For eksempel er det en viktig forskjell mellom å bruke rå havre i musli kontra det å tilbrede dem til grøt. Varm suppe blir sett spesielt på som nærende og styrkende for kvinnen.

Mat som kan virke styrkende under svangerskapet i følge kinesisk medisin;

 • ris/ søt ris
 • poteter
 • søtpoteter
 • fennikel
 • ingerfær
 • yam ( inneholder naturlig progesteron )
 • dill
 • rosemari
 • jasmin te
 • korn
 • kidney bønner
 • egg
 • soya melk
 • avokado
 • havre
 • muskattnøtt
 • rosemarin

Unngå mat og drikker som virker stimulerende som eks sukker, alkohol, kaffe, sterke krydder. Men favoriser heller mat som virker styrkende på kroppen, som for eksempel;

 • sorte og kidney beans
 • kokosmelk
 • fisk
 • beef
 • svin
 • egg
 • frukt som aprikos, avokado, pære og eple.

Ring oss for en uforpliktende samtale

Ring nå

Akupunktøren hovedrolle

En akupunktør skal vite at det er to hovedfaktorer som støtter tidlig graviditet, eller kan redusere sjansen for abort.

 1. Identifikasjon av høy- risiko syndromer eks, ubalanser som stoffskifte, endometriose. Og andre tilstander som kan være innblandet pre-klinisk graviditet tap. Dette er svært avgjørende iht. akupunktur behandlingen
 2. Kontinuerlig omsorg: nøye overvåkning og tidlig identifisering av unormale symptomer under graviditeten. Det gjør at akupunktøren sørger for rettidig intervensjon, og dermed kan redusere risikoen for abort.
 3. Akupunktøren vil også anbefale livsstil og kostholdsendringer som kan virke støttende for kroppen.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Hvordan foregår konsultasjonen?

Før akupunktøren starter behandlingen, skal akupunktøren kjenne på pulsen. Puls-diagnose er en del klassisk kinesisk akupunktur. Dersom eks; pulsen kjennes sterk og vital, er dette tegn til et friskt svangerskap. ( OBS! dette må ikke forveksles med å ta blodtrykket, en sterk puls i kinesisk medisin er ikke det samme som høyt blodtrykk.)

Akupunktøren bruker puls diagnose som et verktøy som ikke kan sammenlignes med vestlig medisinsk puls-diagnostikk )På den andre siden skal akupunktøren ta høyde for ditt blodtrykk.

OBS! Dersom du har for høyt blodtrykk, må du kontakte din lege med engang da dette kan være tegn til svangerskapsforgiftning. Kontakt din lege umiddelbart!

Velkommen!

Kontaktsskjema

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg