Kremet pastinakk- gullerot suppe

Middagstips for økt fertilitet

Denne suppen er rik på folat og andre næringsstoffer som kan virke fertilitet fremmende. Med 90 mikrogranater av folat pr-kopp er pastinakk en rik kilde til folat vitaminet. Du kan kombinere pastinetter med gulrøtter, selleri og litt potet for søttheten av denne rotgrønnsaken, samtidig som den gir en tykk og smakfull suppe.

 

Ingredienser

 • 1 spise skje helkornsbrød
 • 1 ss olivenolje,
 • 3 fedd hvitløk
 • 1  hel kuttet løk,
 • 1 hakket selleri,
 • 1/2 ts salt,
 • 1 1/2 skrellet hakket persille,
 • 1 skrellet  gulrot
 • 1/2  skrellet potet,
 • 4 kopper fullmælk,
 • 1/2 kopp grønnsaksbuljong,
 • 1/4 kopp hakkede friske timianblad,
 • 1 1/2 ts finristet sitronskive,
 • 2 ss sitronjuice,
 • 2 ss pinjekjerner,

 

Varm 2 ts oliven i en  stor gryte på  middels varme. Tilsett halvparten av hvitløk og kok 1 minutt. Rør i brødsmulene og fortsett å lage mat 2-3 minutter, eller til brødkrummene ristes. Fjern brødkrummene til en tallerken. Tørk pannen med et papirhåndkle og legg til de resterende 1 ts olje, legg løk og selleri og saut over middels varme 5-6 minutter, eller til grønnsaken er øm.

Rør inn resten av hvitløk og 1/4 ts salt; Kok 30 sekunder. Tilsett pastinetter, gulrot, potet, melk og kjøttkraft og kom med koking. Reduser varmen og kok i 24-28 minutter, eller til vegatables er ømme. Rør pepper og gjenværende 1/4 ts salt og lag 1 minutt. Tilsett den varme suppen persille og timian i bleder; Bland lokket delvis åpen slik at dampen kan rømme. Gå tilbake til stekeplaten for å holde seg varm. Like før serveringen, rør inn sitronskall og sitronsaft. Skje suppe i boller, pynt med pinjekjerner og brødkrydder, og server.

Da var suppen servert! Håper det smaker

Hilsen

Kristine Finkenhagen

Relaterte innlegg