Akupunktur tidlig i svangerskapet

Idag finnes det ny forståelse av hvordan mors fysiske, psykiske helse, hormonelle miljøet og sosiale forhold har på det ufødte barnet. Vi tilbyr akupunktur i Oslo, Porsgrunn, Trondheim og Arendal

Skrevet av akupunktør Kristine Finkenhagen

I de første månedene av svangerskapet utvikler fosteret seg via sin egen transformasjon, samtidig som fosteret påvirkes av mors fysiske, psykiske og miljø. En akupunktør tar utgangspunkt i din individuelle historie og behandler utifra det.

Les mer om dette om den første tilknytningen i mors mage

Les mer om trygg tilknytning

Alder, gynekologiske tilstander eller tidligere historikk med gjentatte aborter er viktig informasjon som akupunktøren må ta hensyn til ved akupunktur behandling tidlig i svangerskapet. Under konsultasjonen er hensikten å støtte fosterets utvikling, mors fysiske, psykiske helse og det hormonelle miljøet.

Akupunktur ved vellykket implantasjon

Dersom implanteringen er vellykket, er det nå etablert blodtilførsel mellom deg og embryoet. I denne fasen av starten på svangerskapet, vil den voksende morkaken møte barnets blodsirkulasjon sammen med din blodsirkulasjon.

Men på dette tidspunktet blandes ikke blodet, derimot blandes barnets små totter fra embryoets ytre lag med mors blod for å få næring. Ved denne forbindelsen vil det hele tiden foregå utveksling av næringsstoffer, karbondioksid, oksygen og avfallsstoffer.

Mange kvinner velger å benytte seg av akupunktur ved vellykket implantasjon og  videre under graviditeten. Fertilitet akupunktøren vil anvende en metode som har hensikt å oppretteholde progesteronet, redusere stress og blodtilførselen til embryoet tidlig i svangerskapet.

Les mer om andre plager – akupunktur for gravide

Akupunktur ved gjentatte aborter

En akupunktør skal vite at det er to hovedfaktorer som støtter tidlig graviditet, eller kan redusere sjansen for abort.

  1. Identifikasjon av høy- risiko syndromer eks, ubalanser som stoffskifte, endometriose. Og andre tilstander som kan være innblandet pre-klinisk graviditet tap. Dette er svært avgjørende iht. akupunktur behandlingen
  2. Kontinuerlig omsorg: nøye overvåkning og tidlig identifisering av unormale symptomer under graviditeten. Det gjør at akupunktøren sørger for rettidig intervensjon, og dermed kan redusere risikoen for abort.

Før akupunktøren starter behandlingen, skal akupunktøren kjenne på pulsen. Puls-diagnose er en del klassisk kinesisk akupunktur. Dersom eks; pulsen kjennes sterk og vital, er dette tegn til et friskt svangerskap. ( OBS! dette må ikke forveksles med å ta blodtrykket, en sterk puls i kinesisk medisin er ikke det samme som høyt blodtrykk.)

Akupunktøren bruker puls diagnose som et verktøy som ikke kan sammenlignes med vestlig medisinsk puls-diagnostikk )På den andre siden skal akupunktøren ta høyde for ditt blodtrykk. OBS! Dersom du har for høyt blodtrykk, må du kontakte din lege med engang da dette kan være tegn til svangerskapsforgiftning. Kontakt din lege umiddelbart!

Er akupunktur farlig når jeg er gravid?

Før du velger å bestille time hos en akupunktør bør du sjekke om akupunktøren har bachelorgrad i Akupunktur, eller er medlem av akupunktur foreningen. En kvalifisert akupunktør vet hvilke punkter som er kontraindikert (forbudte punkter ved svangerskap ).

Mange av AJK klinikkens pasienter har gjerne fulgt et behandlingsprogram med gjentatte serier av behandlinger på vei til å bli gravid. Enkelte ønsker å velge og fortsette de første ukene under graviditeten. Dette kan gjelde for eksempel ved svangskapskvalme, eller ved gjentatte aborter.

Dersom du er under et høy-risiko svangerskap og du vurderer akupunktur. Er det viktig at du gjør en bakgrunn sjekk om akupunktøren har en ordentlig utdannelse bak seg, og har kunnskap innen fertilitet. Det er viktig for oss at du følges jevnlig opp av jordmor/ lege i tråd med behandling.

Ønsker du å bestille en time, kan du bestille hos oss online?

Bestill nå

Les mer om akupunktur ved svangerskapskvalme

Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe, eller ønsker å bestille time

Ring nå

Lykke til videre i svangerskapet!

Hilsen

Oss på AJK klinikken

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg