Akupunktur ved svangerskapskvalme

Hva er svangerskapskvalme?

Svangerskapskvalme såkalt ”morgenkvalme” opptrer mellom uke 6 og uke 16 i svangerskapet. Som regel er svangerskapskvalen mest intens ved uke 8-12 under graviditeten. Noen kvinner kan oppleve at svangerskapskvalmen inntrer allerede når menstruasjonen allerede er for sen.

Enkelte kvinner kan ha svangerskapskvalmen frem til fødsel, men dog kan den også forsvinne noen uken før fødsel. Svangerskapskvalem kan variere i ulike grader. For enkelte kan den komme enkelte deler av dagen, eksempelvis kun om morgen.

Ekstrem svangerskapskvalme

For enkelte kvinner kan svangerskapskvalmen være alvorlig og kan ende med innleggelse på sykehus, grunnet dehydrering. På sykehuset blir kvinnen og fosteret behandlet med intravenøs væske med næring.

Har du ekstrem svangerskapskvalme må du kontakte lege eller jordmor, med tanke på eventuell medikamentell behandling. Dersom du har ekstrem svangerskapskvalme bør du sjekke om du har ketoner i din urin.

Hva kan du gjøre?

Dersom du er plaget av svangerskapskvalme er det viktig å få i den væske, samt næringsrik mat. Vi anbefaler potetsuppe, grønnsaksuppe, kamille te, men også ingefær te eller peppermynte, da ingefær inneholder væske samt tilfører kroppen væske.

Du kan også prøve en te skje eplesidereddik. OBS! Det er viktig at du unngår dehydrering i løpet av dagen. Pass på å få i deg nok væske. Det er ikke dermed sagt at kvalmen avtar.

Dersom du liker snacks er det viktig å ikke tilføre for mye sukker, da blodsukkeret ikke skal stige.

Mange gravide kommer til klinikken for svangerskapskvalme. I kinesisk medisinsk teori kan akupunktur benyttes ved svangerskapskvalme, ved at vi anvender punkter som har som indikasjon å lindre kvalme. Du kan også kjøpe kvalmearmebånd på apoteket erfaringsmessig vil kvalmebånd i kombinasjon med akupunktur være hensiktsmessig.

Behandling på AJK klinikken

Mange kvinner som plages av svangerskapskvalme velger å benytte seg av akupunktur. Akupunktørene stiller som krav om at du oppsøker din lege vedrørende din svangerskaps kvalme, ved behandling. Vi anbefaler at du kommer for behandling 2 ganger i uken, deretter 1 gang i uken dersom kvalmen mer eller mindre oppleves og ha stabilisert seg.

På klinikken behandles du ut i fra hvor du opplever at kvalmen sitter, enten om den oppleves i brystet eller i magen. Akupunktur har ingen punkter for dehydrering under svangerskap.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå nå

Velkommen til oss

Hilsen

Daglig leder Kristine Finkenhagen

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

1.Debra Betts , 2006 ” Acupuncture in Pregnancy & Childbirth

Relaterte innlegg