Jeg har tette/blokkerte eggledere. Kan akupunktur hjelpe meg med å bli gravid?

Skrevet av akupunktør Kristine Finkenhagen

Vi får ofte spørsmål om akupunktur kan hjelpe ved blokkerte/tette eggledere. Akupunktur kan benyttes for de kvinnene som har blokkerte/tette eggledere og trenger hjelp med IVF for å bli gravid. Kvinner kan ha blokkerte eggledere grunnet endomentriose, ved at endometriet (celler fra livmorslimhinnen ) vokser rundt eggstokkene. Dette kan gi sammenvoksninger i bekkenet og  fører til blokkering av egglederne. Dette kan forårsake infertilitet ved å forstyrre eggløsningen.

Tette eggledere, akupunktur og IVF

Egglederne er rørene som kobler eggstokkene til livmoren din. Dersom du har tette eggledere vil egg og sædceller ikke kunne nå hverandre. Dette kan for eksempel skyldes Klamydia eller annen infeksjonssykdom (4)

Disse pasientene må anvende IVF som alternativ for å kunne bli gravid. Noen kan ha tette eggledere, men ellers ha god kvalitet på eggene og livmoren. På klinikken møter vi kvinner med tette eggledere som velger å benytte seg av akupunktur for å støtte medisineringen under IVF forsøket.

Vi ser også de pasienter som har tette eggledere og som har lav AMH(Anti-Müller Hormon), AMH er et viktig hormon som måles i forbindelse med infertilitet. Dersom du har lav AMH på grunn av aldere, vet vi at blodstrømmen til folliklene reduseres med alderen.

Vi vet at ingen behandling kan påvirke eggkvaliteten, da dette ligger på DNAet. Men vi vet at miljøet rundt eggstokkene har mye å si. Men dette betyr ikke at eggene får optimalt med oksygen og næring

Vi vet at eggløsning fra follikler med optimal blodtilførsel og oksygeninnhold har høyere befruktnings rate og utviklingspotensial til bedre utfall med IVF.

I tradisjonell kinesisk teori er hensikten med konsultasjonen å fremme vekst av nye blodårer i livmoren, samt ha som hensikt å øke blodgjennomstrømmen til eggstokkene. I teorien vil dette kunne gi embryoet bedre blodsirkulasjon, næring og oksygentilførsel til folliklene. Dette gi et  forbedret potensial til å kunne befrukte embryoet.

Med mer energitilførsel i mitokondriene (ATP) vet vi at egget har bedre sjanser til å utvikle levedyktige embryoer.  Det er derfor viktig med økt blodsirkulasjon til eggstokker og livmor.

Dersom du vet du skal inn i et IVF forsøk anbefaler vi deg å anvende akupunktur i forkant men også under av IVF forsøket,. Dette for å klargjøre kroppen samt normalisere hormoner  i forkant av medisineringen, og opimalisere livmor og eggløsningen.

Les også; akupunktur og dårlig eggkvalitet

Les også; akupunktur og fertilitet

Konsultasjon ved klinikken

Vi anvender både med og uten elektroakupunktur. Ved å anvende både elektro akupunktur og akupunktur (EA) kan vi påvirke energien direkte i punktet som kan aktivere nervesystemet relatert til organet.

I teorien skjer dette ved at flere akupunktur punktet ligger i et hudområdet som har nerve relasjon til eggstokker og livmor, ved elektriske eller manipulerende impulser kan dette øke blodgjennomstrømningen.

Dette vil i teoretisk aktivere nervesystemet og organene. Det blir idag forsket på dette teorien, men på grunn av markedsføringsloven har ikke alternative behandlere lov til å vise til forskning som har effekt.

I følge tradisjonell kinesisk medisin vil akupunktur kunne fremme en sunn slimhinne og redusere bivirkningene ved IVF medikamentene. Vi behandler flere med denne problematikken. På innsettingsdagen ved IVF setter vi akupunkturnåler for å øke blodgjennomstrømning til livmor.

Ønsker du å bestille en time?

Bestill nå

Så hvorfor er det viktig å velge riktig form for akupunktur ved fertiliet?

Dersom du velger å kombinere akupunktur for å bli gravid. Bør du gå til en akupunktør som har fordypning og erfaring innenfor infertilitet. Akupunktur er dessverre ingen beskyttet tittel idag, og det finnes flere akupunktur former. Det er forvirrende for pasienter å vite hva som er tradisjonell kinesisk akupunktur, og dessverre er det få som vet dette.

På klinikken anvendes tradisjonell akupunktur, som inngår i kinesisk medisin. Eksempel på dette kan være øreakupunktur, akupunktur som anvendes av fysioterapeuter, naprapater og kiropraktorer. Med dette er det derfor viktig at du vet hva slags akupunktur du velger som metode dersom du ønsker å kombinere akupunktur sammen med IVF!

Terapautene på AJK klinikken har alle godkjent bachelorgrad i akupunktur og medisin grunnstudium!

Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe, eller ønsker å bestille time

Ring nå

Lykke til med forsøket!

Hilsen

Terapeutene hos AJK klinikken

 

Kontaktsskjema

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Relaterte innlegg