Av akupunktør Kristine Finkenhagen

Ufrivillig barnløshet kan skyldes både kvinnelige infertilitets sykdommer som f.eks endometriose, PCO/ PCOS, eller dårlig egg kvalitet. Mann og kvinne kan også oppleve ufrivillig barnløshet, selv når de begge er friske, eller grunnet alder hos kvinnen. Det har vist seg at dem med dårligere prognose for svangerskap anvender in vitro fertilisering såkalt IVF, som alternativ for å bli gravde. 10-15% av par har problemer med å bli gravide på et tidspunkt i deres reproduktive liv, og søker derfor spesialister for fruktbarhets behandling.

Hvordan påvirker akupunktur fertiliteten til kvinnen?

Akupunktur har vært brukt i Kina i mange århundrer for å regulere det kvinnelige reproduktive systemet.  Det hevdes å være tre mulige mekanismer som påvirker den kvinnelige fertiliteten. For det første kan akupunktur bidra til å frigjøre nevrotransmitter, som igjen stimulerer sekresjon av gonadotropin, som er et frigjørende hormon. Dette påvirker kvinnens menstruasjonssyklus, eggløsning og fertilitet.

Det andre er at akupunktur kan bidra med å stimulere blodstrømmen til livmor, og påvirkning av den sentral sympatiske nevrologiske aktiviteten. Den tredje er at akupunktur stimulerer produksjonen av endogene opioider.

Vil du vite mer om hvordan akupunktur kan hjelpe deg?

Hvordan akupunktur kan påvirke din eggkvalitet

Behandling uti fra menstruasjonssyklusen fire faser

Ta gjerne kontakt, dersom du ønsker informasjon om hvordan du best kan benytte deg av akupunktur før, under eller etter et ivf forsøk.

Vi har avdeling i Oslo og i Porsgrunn

Velkommen

Hilsen

Kristine Finkenhagen

Relaterte innlegg