Spis essensielle fettsyrer for å bedre fertiliten

Skrevet av Kristine Finkenhagen

Viste du at fett er viktig for din fertilitet?

Fett har fått et dårlig rykte, og mange kvinner har en tendens til å unngå det, selv om det er de mettede fettene som finnes dyrekjøtt og transfettene som er i prosessert mat som er det skadelige fettet som kan redusere fertiliteten. Mettet fett kan være skadelig, da dette kan øke kolesterolet, samt forstyrre kroppens opptak av de essensielle fettsyrene.

Spis essensielle fettsyrer for å øke fertiliteten

Essensielle fettsyrer som du finner i frø, fet fisk, nøtter er mat som spiller en stor rolle for fertiliteten hos kvinnen og ikke minst for utviklingen av et sunt barn.  Forskere har sett at essensielle fettsyrer spiller en viktig rolle under graviditen da fettsyrene er viktig for utviklingen av hjernen, øyne og nervesystemet til et baby under svangerskapet.

Dersom du ikke spiser nok essensielle fettsyrer kan dette også påvirke hormonproduksjonen. Det kan faktisk ta opptil 3 måneder for å bygge opp lagrene, så pass på at du har essensielle fettsyrer i kostholdet hverdag.

  • Fet fisk kan være makrell, laks eller sardinere. I tillegg til kost tilskudd.

 

Relaterte innlegg