12 livstilsregler for bedre fertilitet

Av Akupunktør Kristine Finkenhagen

Tips for bedre fertlitet, for både han og henne

I tradisjonell kinesisk medisin, er næring og livsstil veldig for å øke fruktbarheten, og å velge fruktbar mat og en livsstil er det viktigste du kan gjøre for deg selv. Ta deg tid til å velge mat, lag dine egne måltider og spis med tilstedeværelse. Husk at integrering av akupunktur for bedre fertilitet og diett og livsstil kan hjelpe deg med å skape balanse i kroppen.

Har du eller din partner prøvd å bli gravid over en lenger tid, kan et godt tips være å se på deres livsstil og  matvaner. Mat og livsstil går hånd i hanske med god helse og god fertilitet. Kanskje har du fått alle slags mulige råd om hvordan bli gravid, noe som kan gi frustrasjon, nedstemthet og en følelse av håpløshet. Når man virkelig vil noe, er et godt tips bruk inspirasjonen til noe positivt for deg selv. Hva med å se på din livsstil? Kan du utvikle seg selv med å gjøre noe annet? Et godt råd, hold motet oppe og ikke sett livet ditt på vent.

12 tips for bedre fertilitet

 1. Regel #1 er ta vare på forholdet deres
 2. oppmuntre din partner til en mer sunn og positiv livsstil sammen med deg. Spis mat som kan gi bedre fertilitet
 3. pass på at dere begge har en god nattsøvn
 4. hvis du eller din partner røyer- slutt
 5. hvis du eller din partner inntar mye og ofte alkohol- stopp!
 6. fin en måte å få inn trening i din livvstil
 7. ha mye sex, men sørg for at dette ikke bli stress og at det er en fin ting
 8. støtt din partner, og la din partner, familie og venner støtte deg eller få hjelp fra profesjonelle
 9. finn en måte å håndter stress på, enten ved trening/*yoga, akupunktur eller mindfullness
 10. tilføy vitaminer og mineraler i kosten for bedre fertiltiet
 11. akupunktur kan se ut til å optimalisere fertiliten både for han og henne.
 12. Beskytt deg og din partner fra miljø kjemikalier som kan gi homronforstyrrelse

*Fun fact om yoga; Viste du at yoga er kjent for å «booste» sirkulasjon til reproduktive organer for både kvinner å menn? Yoga kan dermed være en treningsform som kan «booste» din fertilitet. Dersom du er interessert i mat som kan gi økt fruktbarhet, er det ingenting som er bedre enn å investere i god mat og god helse.

10 andre gull tips som kan være med å bedre fertilitet

Et tips, alt er enklere dersom du forstår hvorfor du blir anbefalt hva du skal spise for å kunne bedre fertiliteten. Det kan være lettere å føle seg motivert, dersom du har en visshet i hva du spiser. Det sies at det tar ca 30 dager på å endre en vane. Hvor mange vaner har du ikke opparbeidet deg i løpet av et liv. Når du skal endre livsstil og kostholdsvaner, kan et godt tips å være tilstede her og nå, spis i ro og fred. Endre livsstil og matvaner skal ikke være vanskelig, men interessant og inspirerende.Dette kan være alfa og omega!

 1. Drikk masse vann
 2. Spise masse frukt og grønt
 3. gå for mat som inneholder et høyt nivå av fiber
 4. spis mat som inneholder essensielle oljer (som fet fisk og nøtter)
 5. spis alltid frokost og ikke spis etter kl 20
 6. ha et balansert blodsukker, ved å spise ofte og lite
 7. velg økologisk mat, dersom du har mulighet til det
 8. eliminer kaffe og sukker
 9. reduser inntak av rødt kjøtt og mettet fettet
 10. vær tilstede her og nå! vet du hvorfor du blir anbefalt alle disse tipsene?

Les også ; kan stress påvirke min fertilitet?

Lykke til med å bli gravid!

 

Relaterte innlegg