Pollenallergi?

Visste du at det kan være lurt å passe på hva du spiser for å ha det lettere? Time Magazine forteller her om en studie fra 2007 som bekrefter viktigheten av et godt kosthold. Studien viser at en diett med mye antioksidanter og omega 3 kan lette sesongrelatert allergi.

Det viste seg nemlig at barn som spiste en middelhavsdiett bestående av mye frisk frukt og grønnsaker, fisk, oliven olje, og nøtter — hadde mindre sjangse til å utvikle allergi og astma.

[Tweet «Har kostholdet noe med pollenallergi å gjøre?»]

Mike Tringale, som er vise president av external affairs i the Asthma and Allergy Foundation of America sier at det er kristisk at du går inn i allergi sesongen med en sunn diett. Han sier videre at vi bør velge mat som demper inflammasjonen i nese og hals. Nøtter er et godt valg fordi de ineholder mye magnesium og vitamin E. Magnesium beskytter mot hvesingen som følger astma og E vitamin booster immunforsvaret og beskytter mot frie radikaler (som forårsaker vevskade og innflammasjon). I følge han er valnøtter tingen!

Kanskje et fint tips og ta med seg om du tåler nøtter eller ikke har kryssallergier. Les flere allergitips under tema astma/allergi.

God vår.

Vil du ha flere slike tips? Klikk her

Relaterte innlegg